דיגיטל וטק

הטלפון שלכם חשוף לפריצה? כך תרכשו בבטיחות באינטרנט

סקר של ESET בשיתוף מכון גיאוקרטוגרפיה חושף כי 57% מהציבור רוכש לפחות פעם בחודש באינטרנט. חברת אבטחת המידע הסבירה איך להימנע מעוקצים מיותרים?
מערכת ice | 
רכישות באינטרנט (צילום freepik, pixabay)
סקר מייצג של חברת אבטחת המידע ESET בשיתוף מכון גיאוקרטוגרפיה ופורסם היום (ראשון) מצא כי 57% מהציבור רוכש לפחות פעם בחודש באינטרנט, כאשר כ-30% רוכשים לפחות פעם בשבוע. רב הרכישות מתבצעות באמצעות המובייל, כאשר כ-40% רוכשים בעיקר דרך הסמארטפון, וכ-30% בעיקר דרך המחשב.
האם אנחנו מגנים על עצמנו כשקונים דרך הסמארטפון?
ל-71.8% מהנשאלים יש מערכת הפעלה מסוג אנדרואיד, אשר ידוע כפתוחה יותר לאיומים ונוזקות ביחס למערכת ההפעלה של אפל. למרות שמחקרים מעידים על עלייה באיומים המכוונים למערכות האנדרואיד עדיין מרבית הישראלים מאמינים כי אין צורך באמצעי הגנה כשלמעשה ל-60% מהנשאלים בעלי מערכת הפעלה אנדרואיד אין או שאינם יודעים אם מותקנת תוכנת אבטחה. כ-60% מהנשאלים שהעידו כי אין להם תוכנת הגנה לא ידעו כי המכשיר שלהם חשוף לפריצה ונוזקות.
 

על פי חברת ESET ככה תימנעו מסכנות ותרכשו בבטיחות בסמארטפונים:
הורידו אפליקציות רק מחנויות אפליקציות רשמיות כמו Google Play או Apple Store של אפל. החנויות הרשמיות מבצעות תהליכי בדיקה כדי לוודא שלא יהיו בהן אפליקציות זדוניות. בדקו את הפרטים של האפליקציה לפני ההורדה.
שימו לב למפתחים ולאיות של שמות המותג. היזהרו ונסו להימנע מאפליקציות המבקשות הרשאות חשודות, כגון גישה לאנשי קשר, הודעות טקסט, הרשאות ניהול, סיסמאות או פרטי כרטיס אשראי.
הימנעו מלרכוש כאשר אתם מחוברים לרשת Wi-Fi ציבורית – רשתות Wi-Fi ציבוריות אינן מוצפנות, מה שאומר שכל אחד יכול לצפות במידע שלכם אפילו פרטים שהוזנו כמו כרטיס אשראי). המידע שלכם פגיע כאשר אתם נמצאים מחוץ לרשת מאובטחת.
התקינו תוכנת הגנה לסמארטפון – כזו שתגן על המכשיר שלכן מפני תוכנות זדוניות, וירוסים ומתקפות כופר וגם תאבטח את הרכישות והתשלומים שלכם ברשת.
כבו את ה-Blutooth - אם אתם קונים בזמן שאתם בחוץ. האקרים יכולים לראות את הרשתות אליהן התחברתם, ליצור גרסאות מזויפות שלהן ולגרום לכם להתחבר אליהן וכך לתת להם אפשרות לגשת לנתונים אישיים כמו סיסמאות או כרטיסי אשראי.
הקפידו לעדכן את האפליקציות שלכם ואת מערכת ההפעלה – תוקפים יכולים לנצל באגים או פגיעויות במידה והאפליקציה לא מעודכנת. שימו לב להודעות שמבקשות מכם לעדכן והיו מודעים לאפליקציות שמאחסנות את מידע אישי שלכם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה