השוק

עסקת ענק במיליארדים: תחמושת שוברת שוויון מארה"ב בדרך לישראל

הממשל האמריקני אישר עסקה חסרת תקדים הכוללת אלפי פצצות מונחות, טילים מדויקים וחימושים מתקדמים נוספים. ההסכם, שצפוי לחזק את העליונות הצבאית של ישראל, נתפס כחלק מהתחייבות ארה"ב לשמירה על ביטחונה של בעלת בריתה במזרח התיכון
מערכת ice | 
כיפת ברזל (צילום רפאל, freepik)
ממשלת ארצות הברית הודיעה על אישור מכירת נשק לישראל בסכום כולל של 7.4 מיליארד דולר. כך דיווחה היום התקשורת האמריקנית.
העסקה, שאושרה על ידי מחלקת המדינה האמריקנית, כוללת מגוון חימושים מתקדמים, ביניהם 3,000 טילי הלפייר, 2,800 פצצות MK-82 במשקל 230 ק"ג, 166 פצצות SDB במשקל 130 ק"ג, ו-13,000 ערכות הנחיה מדגם JDAM. האספקה צפויה להתחיל בשנת 2025 ולהימשך עד 2028.
 
הפנטגון ציין כי העסקה נועדה לחזק את יכולתה של ישראל להגן על עצמה אל מול האתגרים הביטחוניים באזור. לפי מקורות במערכת הביטחון, העסקה תסייע לישראל לשמר את היתרון האיכותי שלה על פני אויביה, והיא חלק ממדיניות ארה"ב לשמור על ביטחונה של ישראל.
הציוד יגיע ממלאי קיים של הצבא האמריקני ומחברות ביטחוניות מובילות, בהן לוקהיד מרטין, בואינג ו-L3Harris. העסקה כפופה לאישור הקונגרס, אך לרוב עסקאות מסוג זה זוכות לאישור מהיר כאשר מדובר בישראל, בשל הברית האסטרטגית בין המדינות.

פרט מעניין נוסף בעסקה הוא הכללת הפצצה האווירית הלא-גרעינית החזקה ביותר – GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast, המכונה "אם כל הפצצות". מדובר בפצצה במשקל 11 טון, המסוגלת להשמיד מטרות מבוצרות ובונקרים תת-קרקעיים עמוקים. זו הפעם הראשונה שארה"ב מסכימה לספק פצצה מסוג זה לישראל, לאחר שנים של סירוב בשל חששות מהשלכותיה האזוריות.
העסקה אושרה זמן קצר לאחר פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בבית הלבן, שבה נדונו נושאים ביטחוניים שונים, ובהם חיזוק יכולות צה"ל מול האיומים המתעצמים בזירה המזרח-תיכונית. ההסכם מחזק את המחויבות האמריקנית לישראל וממחיש את התמיכה הבלתי מסויגת של וושינגטון בביטחון ישראל.
לדברי גורמים ביטחוניים, החימושים החדשים ישפרו משמעותית את יכולות התקיפה המדויקות של ישראל, במיוחד בתרחישים של תקיפת מתקנים תת-קרקעיים או מטרות רגישות בעומק שטח אויב. כמו כן, מדובר במסר ברור לכל הגורמים המאיימים על ישראל, לפיו היא תוכל להתמודד עם כל תרחיש ביטחוני בזכות ציוד מתקדם וקטלני יותר.
למרות התמיכה הרחבה בעסקה, ישנם קולות בארה"ב החוששים כי חימושים מתקדמים כאלה עלולים להוביל להסלמה במזרח התיכון. גורמים דיפלומטיים הזהירו כי על ארה"ב להבטיח שהשימוש בכלי הנשק הללו יתבצע באופן אחראי ושקול, בהתאם לחוק הבינלאומי ולמדיניות ההגנה העצמית של ישראל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה