השוק
האם זה אתר הקניות האהוב בישראל? המכירות זינקו ב-25%
קבוצת עליבאבא מדווחת על זינוק במכירות מחוץ לסין בזכות עלי אקספרס ולזאדה, בעיקר בזכות תכנית Choice וזרוע האספקה Cainiao

למרות ירידה בהכנסות מפלטפורמת Alibaba.com, קבוצת עליבאבא מדווחת על התקדמות משמעותית באסטרטגיה הבינלאומית שלה. לפי הדוח השנתי שפרסמה החברה, המכירות מחוץ לסין גדלו בשנה החולפת ב-25% והגיעו ל-133.7 מיליארד יואן (כ-18.4 מיליארד דולר), לעומת 106.4 מיליארד יואן (14.6 מיליארד דולר) בשנה הקודמת. את הזינוק הובילו שתי הפלטפורמות המרכזיות של החברה בשווקים הבינלאומיים: עלי אקספרס, הפונה לשוק האירופי, ולזאדה, הפועלת במדינות דרום-מזרח אסיה.
עלי אקספרס רשמה צמיחה חזקה במיוחד בזכות תוכנית Choice שהפכה למנוע ההזמנות המרכזי בפלטפורמה. על פי החברה, מרבית ההזמנות בפלטפורמה כיום נעשות דרך תוכנית זו, המבוססת על רשת הלוגיסטיקה של עליבאבא עצמה.
סך ההכנסות מהסחר האלקטרוני הבינלאומי בשנת הכספים 2025 עמדו על 133.7 מיליארד יואן (18.4 מיליארד דולר), עלייה של 25% לעומת השנה הקודמת. הכנסות הסחר הקמעונאי (עלי אקספרס, לזאדה, Trendyol, Daraz) עמדו על 119.6 מיליארד יואן (16.5 מיליארד דולר) — זינוק של 31%.
ירידה של 7% נרשמה בזרוע הסחר הסיטונאי Alibaba.com, עם הכנסות של 14.1 מיליארד יואן (1.9 מיליארד דולר). זאת, לדברי סמנכ"ל הכספים של החברה, בשל שדרוג הפלטפורמה. "אנחנו פחות מתמקדים בהכנסה מיידית, ויותר בהשקעה לעתיד", מסר.
אף שהחטיבה הבינלאומית עדיין לא רווחית, עליבאבא הצליחה לצמצם את ההפסד המתואם שלה ל-4.5 מיליארד יואן (כ-620 מיליון דולר), לעומת 7.1 מיליארד יואן (990 מיליון דולר) בשנה הקודמת.
עוד ב-
הצמיחה במכירות נובעת, בין היתר, גם מהשקעות ביכולות הלוגיסטיות של הקבוצה. Cainiao, הזרוע האחראית על שרשרת האספקה של החברה, מאפשרת כיום משלוח של מוצרים ללקוחות באירופה בתוך כחמישה ימים בלבד. "Cainiao נותנת לנו שליטה מלאה על חוויית הלקוח — וזה בונה אמון לאורך זמן", מסר מנכ"ל החברה, אדי וו. במקביל, החברה משקיעה רבות ביישומי בינה מלאכותית לכל אורך שרשרת הערך.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה