בעולם

תעקוף את רוסיה בסיבוב? הודו משתלטת על תעשיית הנשק

אחרי הסמאטרפונים והתרופות הזולות: הודו פועלת לנצל את המצוקה בה נמצאים רוסיה ומדינות נאט"ו, ופועלת להרחיב משמעותית את הייצוא הביטחוני למדינות ברחבי העולם
מערכת ice | 
נרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו (צילום shutterstock, freepik)
הודו מייצאת סמארטפונים, תרופות בעלות מוזלת וטכנולוגיות אחרות לעולם. כעת ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, שואף להפוך את הודו לדומיננטית ביותר בתעשיית הנשק העולמי. 
על פי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, ממשלת הודו מרחיבה את יכולותיו של הבנק הממשלתי EXIM (Export-Import Bank) למטרת אפשרות למתן עדיפות לרכישת נשק מתוצרת הודית באמצעות הלוואות ארוכות טווח בריבית אטרקטיביות. ההלוואות מיועדות למשוך מדינות שאינן בעלות מוניטין כלכלי עולמי מספק. 
כשיש שאיפות כאלו על הפרק, זה אמור להיות על חשבון המדינה שדומיננטית במיוחד בשוק-רוסיה. הודו מתכננת להרחיב את הייצוא הביטחוני המגוון שלה, שכולל תחמושת וציוד צבאי, למדינות שייבאו אמצעי לחימה שונים מרוסיה וממדינות נאט"ו ואירופה.
בשל המשאבים שרוסיה משקיעה במלחמה באוקראינה והמחסור באמצעי לחימה שונים לאירופה בשל ההישענות של אוקראינה עליהם-מהווה הזדמנות להודו להשתלטות על השוק יקר הערך ולייצא אמצעי לחימה למדינות שחשות כי לא ניתן להסתמך מספיק ביכולת מדינות אלו לספק את צורכיהן הביטחוניים.
התוכנית של הודו, שמרחיבה את קשריה עם ישראל, כוללות בין השאר מתן הלוואות ארוכות טווח ואטרקטיביות, גיוס נספחים צבאיים לשגרירויות, ועסקאות בין מדינות. כמו כן, בעסקאות הפוטנציאליות יוכלו ההודים לספק מתותחים ועד ספינות קרב.  על פי סוכנות הידיעות רויטרס, חלק ממדינות היעד של הודו הן ברזיל, ארגנטינה, אתיופיה וקמבודיה- שלשם ההודים מתכוונים לשלוח נספחים צבאיים. 
על פי נתוני ממשלת הודו, בין השנים 2023- 2024 הודו ייצרה נשק בהיקף של 14.8 מיליארד דולר, עליה של 62% מאז 2020. עם זאת, ייצוא הנשק מתוך כלל הייצור עומד על 2.5 מיליארד דולר בלבד. הנשיא ההודי מודי הציב מטרה להכפלת ייצוא הנשק עד 2029 ל- 6 מיליארד דולר. 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה