בריאות
מדינה בפוסט טראומה: כך תתמודדו עם פצעי העבר בצל החזרה ללחימה

אירוע טראומטי הוא כזה הנתפס כמאיים על שלומנו נפשית, פסיכולוגית או פיזית. בין אם באופן ישיר או כעד לפגיעה באחרים המשמעותיים לי. המציאות מלמדת אותנו שגם חשיפה עקיפה בין אם באמצעי התקשורת או שהייה באזור סכנה - ללא עדות ישירה לאירוע, עשוי אף היא לעורר תגובות טראומטיות.
כאשר מתעורר מחדש איום של מלחמה, אנשים שהתמודדו בעבר עם אירועים טראומטיים עלולים לחוות התעוררות של תסמינים שכבר התמודדו איתם. חדשות, צבע אדום, אזעקות ורעשי נפילות – כל אלה יכולים לערער ולעורר טריגרים.
פוסט טראומה היא מצב נפשי שבו התסמינים והתגובה הנפשית המתרחשת בעקבות חוויה טראומטית או חשיפה לאירוע קיצוני שגרם לתחושת סכנת חיים, אינם דועכים ו/או נעלמים.
כיצד ניתן לפעול?
גם בתוך מציאות הנתפסת כלא ודאית ומסוכנת ישנן אסטרטגיות שעשויות לסייע. לדוגמה, זיהוי טריגרים, פעילות גופנית, יצירת 'איים פיזיים ומנטליים של בטיחות וביטחון', קשרים חברתיים המהווים גורם חוסן ותרגול גמישות פסיכולוגית - דוגמת שיח פנימי מיטיב. במצבים של החמרה בתסמינים או הופעה חדשה של תסמינים, פנייה לייעוץ מקצועי יכולה לסייע משמעותית. פנייה ישירה ליועץ מקצועי הינה קריטית והיא אף יכולה להציל חיים.
עמותת סה"ר מציעה שירותי סיוע ותמיכה נפשית מקוונים, גם בתקופות בהן קשה לצאת מהבית או לפנות למרכזי טיפול פיזיים. תזכרו שלבקש עזרה זה אנושי. היום זה אתה, זו את, מחר זו יכולה להיות אני. התמודדות עם משבר וטראומה היא מסע, היא תהליך. גם אם עד עכשיו לא פנית, אף פעם לא מאוחר מדי להושיט יד ולאפשר לאחרת להיות מושטת לעברך.
עוד ב-

(צילום: אור פרבוזניק)
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה