משפט
זעקת הקורבן של הפסיכולוג יובל כרמי: "זה סיכון ממשי"
ועדת השחרורים אישרה את שחרורו של הפסיכולוג שפגע מינית במטופלות שלו, זאת למרות התנגדות נחרצת נפגעת העבירה: "מסוכנותו המינית נמוכה". הפרקליטות תערער על ההחלטה

ועדת השחרורים החליטה לאשר את שחרורו המוקדם של הפסיכולוג יובל כרמי שהורשע בעבירות של יחסי מין בין מטפל רגשית למטופל ומעשה מגונה בין מטפל נפשית למטופל. ההחלטה ניתנה על אף התנגדות נמרצת של אחת מנפגעות העבירה, שהעידה בפני הוועדה.
על פי החלטת הוועדה, כרמי מרצה עונש מאסר של 39 חודשים בגין עבירות שביצע בשתי מטופלות. האחת, המכונה בהחלטה "ק'", אך כבר חשפה את עצמה בשמה המלא קים ארד. היא הייתה מטופלת שלו שהגיעה אליו בשל פגיעה מינית אותה חוותה בילדותה וכן לאחר שהייתה עדה לאירוע טראומתי במצעד הגאווה בשנת 2017.
ארד החלה טיפול פסיכולוגי אצל כרמי בהיותה כבת 16, כשהיא במצב נפשי קשה, והטיפול נמשך כארבע שנים. על פי גזר הדין, היא ראתה בו דמות אבהית אותה יש להעריץ, והיא נועצה בו באופן שוטף בכל בעיה שנקרתה בדרכה עד כי פיתחה בו תלות נפשית. בשלב מסוים חצו היחסים את גבול המטפל מטופל והוא ביצע בה מעשים מגונים ואף קיים עמה יחסי מין.
הנפגעת השנייה, אף היא מטופלת נוספת של כרמי, וגם במקרה זה ניצל כרמי את הסיטואציה טיפולית וביצע בה מעשים מגונים של נגיעה בגופה מעל הבגדים בהזדמנות אחת.
בהחלטתה, קבעה השופטת בדימוס זיוה הרמן כי "אין חולק כי המעשים שעשה האסיר בק' הם שפלים, מתועבים, ולא בכדי נענש על כך", אך אף על פי כן, "האסיר מצידו מרכין בפנינו את ראשו בהכנעה, מודיע כי הוא מבין עד כמה פגיעתו היתה רעה, ומדגיש כי דווקא בשל מעמדו הוא מודע להיקף הפגיעה בה".
לפני מספר ימים, השתתפה קים ארד, בישיבה של ועדת החוקה של הכנסת שדנה בהצעת חוק שתחייב את ועדת השחרורים להתחשב בנפגעי עבירה. בדיון תיארה ארד את חווייתה מול ועדת השחרורים: "בשבוע שעבר הגעתי לוועדת השחרורים של האיש שפגע בי במשך 4 שנים כפסיכולוג בגיל 16. הגשתי תלונה במשטרה אחרי שהבנתי שהוא לא מתכוון להפסיק לפגוע, כמו שאמר בעצמו, והתחלנו את המסלול הפלילי שהוא מאוד מטלטל עבור נפגעי עבירה".
דבריה של קים ארד בפני ועדת החוקה (צילום: דוברות הכנסת)
דבריה של קים ארד בפני ועדת החוקה (צילום: דוברות הכנסת)
ארד הוסיפה כי "הוא קיבל הקלות והנחות כפסיכולוג קליני ללא עבר פלילי, למרות שהכובע הזה של פסיכולוג איפשר לו לפגוע בהמון מטופלות, ולאחר שקיבל עונש מאסר של 3.3 שנים, הגעתי לפני שבוע לוועדת השחרורים אחרי שהוא ביקש להשתחרר, שטחתי בפניה את האמת שלי ואת כל מה שעברתי בשנים הללו אבל בפועל החלטתם הייתה לשחרר אותו בטענה שהקשיבו לי ומכירים בדברים שלי, אך הם מחויבים לשיקולים פורמאליים אם התנהג טוב בכלא".
ארד התייצבה גם בפני ועדת החשרורים והקריאה בפניה מכתב שכתבה, ובו ציינה את חששה מקיצור תקופת המאסר: "החלטה על שחרורו המוקדם עלולה לא רק למחוק את הנזק שגרם לי, אלא גם להעמיד אותי ואת אחרות בסיכון ממשי", כלשונה במכתב.
בהחלטה ציינה הוועדה כי האסיר עבר דרך טיפולית ארוכה, וכי מסוכנותו המינית כיום נמוכה לפי הערכת מב"ן (מרכז בריאות נפש). כמו כן, צוין כי הוא פיצה את הקורבן שלו במיליון שקלים.
הסנגורית של כרמי ציינה כי הוא הגיע לכלא כשהוא במצב של אדם "המצוי בשפל המדרגה, הוא החזיר מיוזמתו את רישיון הפסיכולוג שלו, ובכך למעשה הסכים עם אובדן מטה לחמו. מהלך זה הוא מיטוטה של קריירה רבת שנים והוא מלמד על החרטה והאחריות שהוא לוקח על עצמו".
שחרורו המוקדם של כרמי הותנה בתנאים הכוללים תכנית שיקום מונע, מעצר בית לילי והתייצבות במשטרה אחת לשבועיים. לבקשת ב"כ היועמ"ש, ניתן צו עיכוב להחלטה לשחרור למשך 7 ימים מיום מתן ההחלטה, זאת לצורך הגשת ערעור על ההחלטה. פרקליט המדינה, עמית אייסמן, החליט כי יוגש ערעור על ההחלטה.
ארד סיכמה את תחושותיה בוועדת החוקה: "כלומר, הוועדה מבינה את ההשלכות עליי ועל הציבור, אך היא לא יכולה לעשות כלום כי אין לה כלים להשתמש בהם ואני רוצה לבקש מהוועדה שיהיה לנו מקום וערך אמיתי בעולם ולא רק הקשבה".
מאיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית נמסר בתגובה: "בהתאם להחלטת ועדת השחרורים יש עיכוב ביצוע על החלטת השחרור המוקדם עד ליום ראשון הקרוב. אנו שמחות שהלחץ שהפעלנו על הפרקליטות להגשת ערעור הצליח. כעת אנו קוראות לביהמ"ש המחוזי לקבל את ערעור הפרקליטות ולא לאפשר שחרור מוקדם של עברין מין מורשע. לאחר כל ההקלות שלהן זכה כרמי לאורך ההליך המשפטי, אין לאפשר לו פרס נוסף בדמות שחרור מוקדם למי שניצל את חדר הטיפולים לפגיעה במטופלות.
"נימוקי ועדת השחרורים שפורסמו היום מוכיחים את שידענו – נלקחו בחשבון רק שיקולי הפוגע ללא מתן משקל להשלכות של שחרור מוקדם על הנפגעות. שוב ושוב המערכת המשפטית רואה את הפוגע ומתעלמת מהנפגעות שנאלצות להתמודד עם הפגיעה במשך שנים.
עוד ב-
"אסור שמערכת המשפט תאפשר שחרור מוקדם של עברייני מין מבלי לתת משקל משמעותי לפגיעה שנגרמה לנפגעות ולסיכון לציבור ואנו תקווה שזו תהיה קביעתו של בית המשפט המחוזי".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה