דעות
המבחן הבא של הביטחון הלאומי: קו התפר
במשך שנים התעלמו ממשלות ישראל מהמציאות הביטחונית הרותחת לאורך קו התפר. כעת, לאור התעוררות צה"ל, על הממשלה להצטרף למאמץ ולספק ליישובים את המיגון שמגיע להם

מאז ה-7 באוקטובר, דבר אחד התבהר באופן חד-משמעי: מציאות החיים והביטחון במדינת ישראל השתנתו לעד. מה שהתרחש בדרום אינו תקלה נקודתית או מחדל חד-פעמי, כי אם קריאת השכמה ברורה. האשליה ששגרה משמעה ביטחון – התרסקה. אירוע דומה לזה שפקד את עוטף עזה עלול להתרחש בכל רגע גם אצלנו, ביישובי קו התפר.
כראש עיריית כפר סבא וכיו"ר פורום ראשי רשויות קו התפר, אני חש את גודל האחריות המונחת על כתפיי. ביום ההוא – לו מחבלים מקלקיליה היו מצליחים לחדור לשטחנו – גם כפר סבא, רעננה, הוד השרון ויישובים נוספים היו עלולים לחוות אסון דומה לזה של יישובי העוטף. זו אינה הפחדה – אלא תיאור מפוכח של המציאות.
לצערנו, במשך עשרות שנים קו התפר הוזנח. ממשלות באו והלכו, שרי ביטחון התחלפו – אך השטח נותר ללא מענה הולם. גם שרי ביטחון שידעו היטב מה המשמעות של איום מהגבולות – לא פעלו כפי שנדרש. התראות נמסרו, דיונים התקיימו, הבטחות ניתנו – אך מעט מאוד קרה בפועל. הממשלה הפכה את ההתעלמות מצורכי קו התפר לנורמה מסוכנת. אסור להתמהמה, חובה לשבור את הנורמה הזו.
לאחרונה, אנו רואים שינוי מגמה מסוים מצד צבא ההגנה לישראל. צה"ל בוחר במדיניות תקיפה, רציפה וממוקדת בתוך יהודה ושומרון, כאשר הוא תגבר את כוחותיו במחנות טול כרם, ג'נין ונור א-שמס, ועבר לפעילות אקטיבית התקפית בכדי לנטרל את גדודי הטרור שהתבססו שם ומאיימים בפיגועים בתוך ישראל. אני רואה בזה שינוי מבורך. זו תפיסה שלא מסתפקת רק בכיבוי שריפות, אלא פועלת למניעה, התרעה ובעיקר יוזמה. כאשר הממשלה מאפשרת, צה"ל יודע לבצע את העבודה ועושה זאת על הצד הטוב ביותר. אני מקווה שמדיניות הצבא תימשך, אבל היא חייבת להיות מגובה במדיניות ממשלתית לתמיכה במערכי ההגנה של ישובי קו התפר שעדיין לא הגיעו.
אנחנו בכפר סבא לא חיכינו. מיד עם פרוץ המלחמה יזמנו הקמה של מערך הגנה עירוני: גדוד מתנדבים, ציוד מתקדם, מצלמות, רחפנים, גדרות – הכול מתקציבה של העירייה ובסיוע תרומות מהארץ ומחו"ל. עשינו, ועודנו עושים, את מה שהמדינה הייתה צריכה לעשות כבר מזמן.
פורום רשויות קו התפר, המאחד עשרות יישובים מצפון ועד דרום, זועק כבר תקופה ארוכה וממושכת. זהו אתגר ביטחוני לאומי – לא מקומי. לא מדובר בעוד בקשה לתקציב – אלא דרישה למענה מערכתי, מקיף, מתוקצב ומגובה בהחלטות ממשלתיות עם שיניים.
מלחמת חרבות ברזל עדיין כאן. גם לאחר שתסתיים, האיום לא יחלוף, הוא יישאר – ולכך אנחנו לא מוכנים. עלינו לשנות את המשוואה: להקים מערך מיגון אזרחי מתוקצב, לתגבר כוחות קבע, לאטום פרצות בגדר – ולייצר ביטחון אמיתי לתושבים. לא ניתן להמשיך את חיינו כפי שהיה לאחר מחדל ה-7 באוקטובר. אנו דורשים ביטחון. נקודה.
הגיע הזמן שממשלת ישראל תבין: הביטחון הלאומי לא נעצר בדרום או בצפון. גם במרכז הארץ, דקות ספורות מהקו הירוק – קיים איום מוחשי. לא ייתכן שתושבי קו התפר – במזרח ובמערב – ימשיכו להרגיש כתושבים סוג ב'. גם להם מגיע ביטחון, גם להם מגיע לישון בשקט.
אני מתחייב להמשיך ולהיאבק למען תושבי כפר סבא, אך חשוב להבין שהמאבק הזה אינו אישי – הוא לאומי. זה הזמן להרים את הכפפה ולהפוך את הדרישה שלנו למדיניות. לא במילים – במעשים.
עוד ב-
הכותב, רפי סער, הוא ראש עיריית כפר סבא ויו"ר פורום ראשי רשויות קו התפ
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.הכי חשוב..להצליח לחמש ולאמן כיתות כונותגיל 04/2025/19הגב לתגובה זו0 0כותות הכוננות נימצאות אקראי בשטח וזה היתרון לא ניתן לפגוע בכל הלוחמים. הם יחד עם המישטרה המענה הראשון והחשוב בשטח. כל מקום עם מענה הולם המחבלים בורחים. וכל מקום שמעכב חציית גדר, פחות ניפגעים. צה"ל לא יהיה לפחית שעה אם לא יותר ככח משמעותי בשטח.סגור