טלוויזיה

"הבוגדים" צולמה לפני ה-7 באוקטובר: האם היא עמדה במבחן הזמן?

"הבוגדים" היא תוכנית ריאליטי שמצליחה במספר מדינות בעולם, בהן ארצות הברית וקנדה, אבל שם לא חוו מלחמה שנים רבות. ואולי בגלל זה כל כך מרגישים ש"הבוגדים" מנותקת מהמציאות עכשיו בישראל, היא צולמה לפני ה-7 באוקטובר, ורואים ומרגישים זאת מהצפייה בפרק הבכורה. האם בכל זאת הקהל הישראלי צמא לתוכנית ריאליטי שממש לא קשורה לחיים שלנו? ביקורת טלוויזיה
אפרת קרסנר |  7
הבוגדים (צילום יחצ קשת 12)
כשהוגוורטס פגש את המבצר: כשהרכבת נסעה בנופים עוצרי הנשימה של הונגריה בדרך לטירה, זה עשה קצת וויבים של "הארי פוטר" בשילוב הדרמה של "המבצר", תוכנית הריאליטי הפופולרית שכיכבה בערוץ 2 בסוף שנות ה-90.
אבל אנחנו בשנת 2025 ואיכשהו יש מצב שהדרמה והמוזיקה המוגזמת של משחק הילדות של כולנו, הלוא הוא 'הרוצח', עובד על הצופים. כי הקהל בבית כן רוצה קצת אסקפיזם. ובכל זאת, מרגישים שהתוכנית הזאת צולמה לפני ה-7 באוקטובר. התפאורה והטירה מוגזמים, מאוד, וגם התלבושות של הבוגדים בלילה שנפגשים בפעם הראשונה בגלימות שחורות היו נראות גרוטסקיות.
המוזיקה בעריכה ברקע, שגם היא ככל הנראה נעשתה לפני המלחמה. הצבעה או הדחה (והספקנו כבר לראות 3 בפרק אחד!) נראים למתמודדים כל כך דרמטיים, שאחד מהם מציע להרים לחיים על כוס מים שהם "עדיין בחיים", ואז מתקן את עצמו ואומר "שאנחנו עדיין חיים במשחק". 
ובכל זאת, אם ננסה לשפוט את התוכנית לבדה ללא קשר למלחמה ולמה שעברנו, זה יהיה קצת קשה כי ב-7 באוקטובר התהפכו לנו החיים. דווקא המתמודדת שהגיעה עם רקע של פוסט טראומה לתוכנית, הודחה בסוף הפרק הראשון. חבל, כי אולי אם הייתה נשארת, הייתה מדברת על זה קצת ואז חושפת את הצופים לדרמה אמיתית ולא דרמה מדומה. 
למה אני חושבת שבכל זאת התוכנית הזאת תצליח? כי "הבוגדים" משלבת פוליטיקה ומנימפולציה בתוך ריאליטי, ולא סתם ליהקו לתוכנית גם שר לשעבר (יואל רזבוזוב). מה היה צפוי? לבחור עורכת דין פלילית לבוגדת. מה לא היה צפוי? לבחור רופאה וחוקר צמחים. 
בקיצור, אם לשפוט על פי הטיזר לפרק הבא, הולך להיות מאוד מעניין. אבל גם מאוד לא קשור לישראל של 2025. התוכנית צולמה ביוני 2023, ומרגישים זאת היטב. האם זה בכל זאת יעבוד? כנראה שכן.
 
תגובות לכתבה(7):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    רק אנשים עם שכל יהנו מהתוכנית הזו
    מלך 04/2025/28
    הגב לתגובה זו
    0 2
    מי שחלול וחסר מח יגיד שזה משעמם
    סגור
  • 5.
    התאהבתי בתוכנית!!!!
    אן 04/2025/28
    הגב לתגובה זו
    0 2
    איזה תוכנית מוצלחת!!!!! יאוווו מה זהה תודה!
    סגור
  • 4.
    ליהוק מושלם!!
    יעל 04/2025/28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ממש הופתעתי לטובה מהתוכנית הזו
    סגור
  • 3.
    סוף סוף תוכנית נורמלית
    אביב 04/2025/28
    הגב לתגובה זו
    0 2
    אהבתי
    סגור
  • 2.
    תוכנית טובה! (ל"ת)
    אלכס 04/2025/28
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 1.
    לא טרחתי לצפות בעוד ריאליטי פח
    אשה לא צעירה 04/2025/28
    הגב לתגובה זו
    1 1
    זה כנראה עוד סוג של האח הגדול להחזיק את ההמונים שמחים ושקטים
    סגור
  • דווקא לא
    הדר 04/2025/28
    הגב לתגובה זו
    0 1
    חייבת לציין שזה היה ממש מוצלח
    סגור