רכב
מהפכה בכבישים המהירים בישראל: זה מה שיקרה בנת''צים
ועדת הכלכלה אישרה לקריאה ראשונה: רכבי ביטחון יוכלו להשתמש בנת"צים באופן קבוע ולא רק בחירום. המציע ח"כ פסל: אם אני רוצה לנסוע עם אשתי לראות סרט אני יכול להשתמש בנ"צ אבל אמבולנס שחוזר מאירוע – לא''; היו"ר ביטן הציע הוראת שעה לשלוש שנים
ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה היום (שלישי) לקריאה ראשונה את ההצעה של ח"כ משה פסל לתקן את פקודת התעבורה, על מנת לאפשר נסיעה של רכבי ביטחון בנתיב תחבורה ציבורית באופן קבוע ולא רק בחירום. ח"כ פסל הציע בתחילה לאפשר זאת רק לאמבולנסים, אך במהלך הדיון תוקנה ההצעה כך שתחול על כל רכבי הביטחון, אך כהוראת שעה לשלוש שנים כדי לבחון את ההשפעה שלה על העומסים בנת"צים, עם אפשרות להארכה בשלוש שנים נוספות.
ח"כ פסל הסביר כי הגיש את ההצעה בעקבות פניות של נהגי אמבולנס שקיבלו דוחות ואמר: "אם אני רוצה לנסוע לראות סרט עם אשתי אני יכול לנהוג בנת"צ, אבל אם מישהו שבר את היד אז הוא יחכה שעות כי אמבולנס לא יכול לנסוע בנתיב תחבורה ציבורית שלא בחירום". פסל הוסיף כי גם אמבולנס שסיים קריאת חירום וצריך לחזור לכוננות לא יכול להשתמש בנת"ב, והשירות לציבור נפגע.
המפקח הארצי על התעבורה הנותן את האישורים לנסיעה בנת"צ, ולדימיר סימון, הסביר כי רכב ביטחון בנסיעת חירום, גם בפינוי של נפגע קל, ראשי לפי שיקול דעתו לנסוע בנת"צ ואם הוא מקבל קנס הבעיה היא ברשויות המקומיות. היו"ר ביטן העיר כי הבעיה היא בעיקר בעיריית תל אביב, שקודם נותנת קנס ואח"כ צריך להתעסק בביטולו, ולכן צריך לטפל בזה בתיקון החקיקה. "עיריית תל אביב צריכה לקבל קנס הפוך במקרה בו היא נותנת קנס שלא היה צריך לתת", אמר.
נציגת המשרד לביטחון לאומי, ליאת אליהו סבן, אמרה כי יש רכבי ביטחון נוספים שגם הם פועלים במאפיינים דומים. היא שאלה מה שונה כבאית שחוזרת מאירוע וצריכה לחזור לכוננות כשאולי תהייה לה שריפה עוד דקה מאמבולנס. היא הזהירה כי הרחבת ההצעה עלולה לגרום לפקק בנת"צ, אך אמרה כי אם מחילים את ההצעה על אמבולנסים צריך להחיל אותה על רכבי הכיבוי והמשטרה. ח"כ אברהם בצלאל אמר כי הוא רואה רכבי משטרה רבים בנסיעות שגרתיות משתמשים בנת"צים בלי חשבון, וקרא לאכוף גם את זה.
ראש מינהל תחבורה ומוניציפלי במרכז השלטון המקומי, דנה דקו מדנס, התייחסה לטענות כלפי העיריות ואמרה כי עשתה לפני הדיון בדיקה במספר רשויות והן לא שולחות דוחות לרכבי ביטחון.
עוד ב-
בעקבות הדברים הציע היו"ר ביטן כי התיקון יחול על כל רכבי הביטחון כהוראת שעה לשלוש שנים, אם אפשרות להארכה בשלוש שנים נוספות, כדי לבדוק בזמן הזה האם אכן יהיה עומס בנת"צים. היו"ר ביטן אף ביקש כי עד להכנת ההצעה לקריאה שנייה ושלישית יעשו נציגי משרדי הממשלה בדיקה מעמיקה על מנת למקד את תחולת ההצעה רק על רכבי הביטחון הרלוונטים. בתום הדיון התקבלה הצעת היו"ר ביטן בתמיכתו ובתמיכת ח"כ פסל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


