כסף וצרכנות

שלגוני מגנום עוברים שינוי: מתי תקבלו שמנת ומתי תקנו שמן מזוכך?

השלגונים האהובים על ישראלים נמכרים כעת הן בגרסה מקומית ומפנקת והן בגרסה מיובאת עם חומר גלם זול יותר ומשקל מוקטן. למה כדאי לשים לב?

מערכת ice | 
גלידת מגנום (צילום freepik)
שלגוני מגנום הפופלאריים זכו מאז ומתמיד לתדמית איכותית בזכות תכולת גלידת השמנת שבמוצר - בניגוד לרוב המוצרים המקבילים בשוק הישראלי.
אבל, המותג ששייך לגלידות שטראוס בבעלות יוניליוור, עבר מתברר לאחרונה שינוי משמעותי והחל למכור חלק מהשלגונים שלו עם גלידת שומן צמחי - הזולה יותר לייצור.
כך יוצא שצרכנים שרוכשים את שלגוני המותג המיוצרים בארץ כמו מגנום שקדים, שוקולד חלב ושוקולד לבן במשקל 85 גרם, עדיין נהנים מתכולת השמנת במוצר (למעשה חמאה). מנגד, צרכני שלגונים כמו מגנום דאבל צ'רי או מגנום סנדוויץ', שחלקם מיוצרים בפולין, יסתפקו בשומן צמחי ובמשקל מוצר נמוך יותר של בין 70 ל-71 גרם.
למרות המעבר לחומר גלם זול יותר ולמרות שמדובר בשלגונים במשקל מוצר קטן יותר, המחיר, נותר זהה לשלגוני השמנת ונע סביב 10-15 שקלים ליחידה.
שומן צמחי מזוכך, יש לציין, הוא שמן שעבר תהליך עיבוד כימי, המכונה זיכוך, בחום גבוה מאוד, על מנת לשפר את צבעו, ריחו ואורך חיי המדף שלו. התהליך פוגע בערכיו הבריאותיים של השמן שמומלץ להימנע או להפחית מצריכתו למינימום.
תגובת "גלידת שטראוס": כ-90% ממוצרי מגנום הנמכרים בישראל מיוצרים מקומית על בסיס שמנת. בעקבות החרם הטורקי, החל מ-2024 הופסק הייבוא מטורקיה, וכעת כ-10% מהמוצרים מיובאים מפולין ומיוצרים על בסיס שומן צמחי – כפי שנהוג ברוב העולם".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה