קריפטו
מלחמת סחר, בינה מלאכותית ואינפלציה: השבוע של הביטקוין
האם בינה מלאכותית תפתור את המשבר של Web3? ומה הקשר בין מדדי כסף ששוברים שיאים למטבעות דיגיטליים? חמישה דברים שכדאי לדעת על ביטקוין השבוע.

בשבועות האחרונים, שוק הקריפטו חווה תנודתיות משמעותית, כאשר מחיר הביטקוין מתקרב לאט ל-95,000 דולר, לאחר שבוע של עליות בעקבות הפשרת מתחים במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין. החלטת ממשל טראמפ להקפיא זמנית את המכסים הובילה לזינוק במחיר הביטקוין לשיא של שבעה שבועות.
במקביל, אחד המדדים החשובים ביותר למדידת כמות הכסף – M2 – שובר שיאים חדשים. העלייה חסרת התקדים הזו בכמות הכסף בשוק מגבירה את הדאגה מאינפלציה, וגורמת למשקיעים לחפש אלטרנטיבות. הביטקוין, שמזוהה לעיתים כנכס חסין לאינפלציה, נהנה מתשומת לב מחודשת. עם זאת, שילוב הגורמים הגלובליים, כולל מתיחות גיאו-פוליטית וכלכלית, יוצר סביבה רגישה מאוד עבור המשקיעים בשוק הקריפטו.
אך האתגר הגדול ביותר עשוי להיות בכלל טכנולוגי: סוכני בינה מלאכותית (AI Agents) הולכים ותופסים מקום מרכזי בזכות האפקטיביות שלהם, הנובעת בעיקר מהיעדר רגשות אנושיים. בעוד בני אדם נוטים לסחור מתוך אימפולסיביות ופחד, בוטים פועלים בקור רוח ובהיגיון. לפי מומחים, מדובר בקפיצת מדרגה שעשויה להפוך את השימוש בבלוקצ'יין לנגיש, אישי ואפקטיבי הרבה יותר. היום, כשזה הפך לנורמלי לדבר עם בוט במסעדה, באוטובוס או באפליקציות פיננסיות, ייתכן שזו תהיה הפריצה הגדולה הבאה של עולם הטכנולוגיות הפיננסיות.
האם הפריצה הבאה של שוק הקריפטו תגיע הודות לבינה מלאכותית, או שאנו עדיין נמצאים בשלב מוקדם מדי – שבו נראה הרבה בוטים עושים טעויות יקרות עבור המשקיעים שלהם?
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה