קריפטו

בוקר אחד, הנשיא הזה "מתאהב" בביטקוין? או שמדובר בפייק?

חשבון ה־X הרשמי של נשיא פרגוואי פרסם הכרזה מפתיעה על הפיכת ביטקוין למטבע חוקי במדינה. אך האם מדובר בבשורה אמיתית או בפריצה לחשבון שלו שהצליחה להטעות גם עיתונאים?
יוסף דולגופולסקי | 
צילום אילוסטרציה AI
ביום שני האחרון, התעוררו תושבי פרגוואי יחד עם קהילת הקריפטו הבינלאומית, להודעה מפתיעה במיוחד: חשבון ה־X של נשיא פרגוואי, סנטיאגו פניה, פרסם פוסט דרמטי ובו נכתב כי המדינה הופכת את הביטקוין למטבע רשמי לכל דבר. לצדו של הפוסט הופיע גם קישור לכתובת ביטקוין, יחד עם קריאה לציבור "להשקיע ולהיות חלק מהעתיד הפיננסי".
התגובה בשווקים הייתה מהירה אתרים פיננסיים וקהילות קריפטו בעולם החלו לצטט את ההודעה, ורבים תהו האם פרגוואי היא המדינה הבאה אחרי אל סלבדור שתאמץ את המטבע הדיגיטלי באופן רשמי. אך תוך שעות ספורות התברר: מדובר בפריצה לחשבון הנשיא, ולא בהצהרת מדיניות אמיתית.
על פי דיווח באתר The Block, לשכת הנשיאות של פרגוואי מיהרה לפרסם הבהרה, לפיה התרחש "שימוש בלתי מורשה" בחשבון של הנשיא סנטיאגו, וכי מדובר באירוע של אבטחת מידע. "לא בוצעה כל החלטה רשמית או מדינית בנוגע לביטקוין", נכתב בהודעה. הרשויות פתחנו בחקירה מידית.
אירוע זה מצטרף לשורת מקרים שבהם משתמשים בפלטפורמות תקשורת רשמיות בעיקר רשתות חברתיות של אישים או מוסדות על מנת לקדם פרויקטים בתחום הקריפטו בין אם מדובר בפלטפורמות השקעה מפוקפקות, ובין אם במטבעות קריפטו חסרי ערך מובהק הנקראים בסלנג "שיטקוין". אך כאן, הפורצים לקחו צעד קדימה: לא רק דמות ציבורית, אלא נשיא מכהן של מדינה ריבונית, הוצג כאילו הוא עומד מאחורי קריאה להשקעה מסוימת.
לדעת מומחים, האקרים מנצלים את אמון הציבור בדמויות מפתח כדי להוביל מניפולציות כלכליות וכמו במקרה הזה, עצם הפרסום "הרשמי", גרם לאנשים לשקול השקעה גם אם ל־24 שעות בלבד, זה כל מה שצריך כדי לייצר רווח מהיר וגם אם העבריינים יתפסו הם יתמודדו עם אישום בגין פריצה ולא בגין גניבת הון או עבירה פיננסית אחרת שעלולה להוביל לעונשים חמורים יותר מאשר עבירת סייבר.
הקישור שפורסם בהודעה הוביל לכתובת ביטקוין, ככל הנראה שמנוהלת על ידי הפורצים. עדיין לא ידוע כמה אם בכלל נשלחו לשם כספים, אך המקרה מעלה שוב את החשש מהשילוב המסוכן בין מידע כוזב, פלטפורמות פתוחות ואמון ציבורי.
הפריצה לחשבון הנשיא של פרוגוואי מבהירה עד כמה הגבולות בין אמת לשקר מטושטשים ברשת. כאשר מנהיגים, מוסדות ואפילו אתרים כלכליים ממהרים לשתף כל הודעה מפתיעה, והציבור הרחב עלול ליפול בפח ולשלם את המחיר.
למרות שהשוק לא הגיב בפאניקה, המקרה הזה מציף את הצורך הדחוף בחינוך דיגיטלי, זהירות צרכנית והבנה בסיסית של עולם הקריפטו, במיוחד כשהוא מתחבר לנושאים של ממשל ומדיניות. ביטקוין אולי באמת בדרך להפוך למטבע לגיטימי במדינות רבות, אך הדרך לשם אינה כוללת ציוץ בודד אלא תהליכים רשמיים, חקיקה ופיקוח.
ובינתיים? בפעם הבאה שאתם רואים הודעה מפתיעה מחשבון של נשיא כלשהו כדאי לעצור, לבדוק, ולזכור: גם בעולם הקריפטו אם יש ספק - אין ספק.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה