דיגיטל וטק
האם waze יכולה להיות מסוכנת לצה"ל? טענות קשות נגד האפליקציה
מחקר של חוקר אבטחת המידע אמיתי דן חושף כיצד המודל הקהילתי הייחודי של האפליקציה, המבוסס על עדכוני משתמשים ועורכי מפות, מאפשר איסוף ועדכון שוטף של מידע מדויק על בסיסי צה"ל, צירי תנועה של כוחות ביטחון ומתקנים רגישים

אפליקציית הניווט המובילה Waze (ווייז), שהיא גם גאווה ישראלית שנרכשה ע"י הענקית גוגל ב-2013 תמורת כ-1.1 מיליארד דולר, אחראית ללא מעט פיצ'רים חדשים אבל על פי כלכליסט, עולות לאחרונה חששות ביטחוניים משמעותיים לאור המידע הרגיש שהיא מכילה לכאורה על מתקנים צבאיים ואסטרטגיים.
מחקר של חוקר אבטחת המידע אמיתי דן חושף כיצד המודל הקהילתי הייחודי של האפליקציה, המבוסס על עדכוני משתמשים ועורכי מפות, מאפשר איסוף ועדכון שוטף של מידע מדויק על בסיסי צה"ל, צירי תנועה של כוחות ביטחון ומתקנים רגישים. בעוד שאין הוכחה ישירה לשימוש במידע זה על ידי גורמי טרור, האירועים האחרונים של פגיעות מדויקות במטרות צבאיות מעלים שאלות נוקבות לגבי מקורות המודיעין של האויב.
לדברי דן, למרות פניות חוזרות ונשנות לחברה בנושא, ווייז נמנעה מלנקוט בצעדים משמעותיים להגבלת המידע הרגיש, למעט מקרה אחד של הסרת תמונות בסיסים - מהלך שדווקא יצר בעקיפין רשימה מרוכזת של מתקנים רגישים. הדבר מדגיש את הצורך הדחוף בהסדרה ביטחונית של המידע המתפרסם באפליקציות ניווט פופולריות. בווייז טרם הגיבו לפרסום של כלכליסט בנושא.
עוד ב-
כזכור רק לאחרונה המנכ"ל הישראלי של waze, גיא ברקוביץ', התראיין למוסף "ממון" של ידיעות אחרונות, ובין היתר חשף את אחוזי הפספוס של האפליקציה, שבעבר נאמדו בכ-10%. לדברי ברקוביץ', "היום אנחנו עומדים כבר על כ-2.5 אחוזי טעות מהערכת הזמן הראשונית". יחד עם זאת, הוא מציין כי מדובר בדבר מורכב: "כשאתה מדבר על פספוס, אתה צריך לנפות מקרים שלא נסעת במסלול שהצענו לך – היום אנחנו מציגים לך אפשרויות שונות גם תוך כדי נסיעה. יש שיפור משמעותי, כי המודלים לומדים יותר טוב אותך ואת התנועה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.שלא לדבר על זה שבכל נפילה של קטב"מ חיזבללה הופיע פקקGiga 02/2025/09הגב לתגובה זו0 0באזור הנפילה?????סגור