דיגיטל וטק

פיתוח ישראלי לתכנון בעזרת מחשב בשימוש פרארי, וולוו ונאס"א

PTC משיקה גירסה חדשה של פלטפורמת ה-CAD שלה, שמרביתה פותחה במרכז הפיתוח בישראל ותשמש חברות ייצור וטכנולוגיה מהגדולות בעולם ובהן פרארי, וולוו, פולקסווגן, נאס"א, אינטל, פיליפס, מיצובישי, טושיבה מוטורולה ועוד
מערכת ice | 
עבודה מהבית (צילום pexels)
חברת PTC (נסד"ק: PTC) השיקה את הגירסה החדשה של תוכנת תכנון בעזרת מחשב (תיב"מ, CAD) שלה -Creo 9.0, שמרביתה פותחה בשני מרכזי הפיתוח של החברה בהרצליה ובחיפה. התוכנה תשמש חברות ייצור וטכנולוגיה מהגדולות בעולם ובהן פרארי, וולוו, פולקסווגן, נאס"א, אינטל, פיליפס, מיצובישי, טושיבה מוטורולה ועוד. 
 
"זו הגירסה השלישית שהשקנו במהלך מגיפת הקורונה, כאשר צוות הפיתוח עבד בעיקר מהבית. למרות האתגר הגדול – זו ללא ספק אחת הגרסאות העשירות והמגוונות ביותר מבחינה פונקציונלית בעשור האחרון, ועל כך אנו גאים מאד", אומרת הילה כפיר, סמנכ"לית פיתוח של Creo בחברת PTC , "הגירסה כוללת שיפורים ותוספות לרוחב כל המוצר, תוך חשיבה רבה על חווית המשתמש ואפקטיביות העבודה בכללותה".
 
Creo 9.0, הגירסה החדשה שהושקה, מלאה בפיתוחים שהתמקדו בהעלאת האפקטיביות של המתכנים ומסייעת למהנדסים לתכנן את המוצרים שלהם בפרק זמן קצר יותר ובקלות גדולה יותר. בגירסה זו הוספנו כלים לניהול מודל הCAD, לביצוע שינויים בו ולהבנתו - כלים לארגונומיה, לMBD (Model-Based Definition), לסימולציה, לGenerative Design ולתחום הדפסה תלת מימדית. כמו כן הוספנו אפשרות לחלק משטחים על מנת לאפשר הגדרה וביצוע אנליזה טובה יותר על מודלי הCAD ונעשו שיפורים בSketcher, multibody, Freestyle  וב ECAD.
 
בין השיפורים המשמעותיים:
יכולותSimulation Live  ו-Generative Design חזקות יותר, הכוללות יכולת הרצה סימולטנית של סימולצית מבנה וחום, יכולת משופרת של סימולצית זרימה ויכולת לעשות אופטימיזציה בgenerative design על פי safety factor וע"פ מערכת אילוצים חדשה – Modal Study, בה התוכנה תחשב את המבנה של החלק בהתייחסות לחומר ממנו עשוי ולעמידה שלו בזעזועים (לדוגמא חלקים במנוע או בסביבתו, שנמצאים בסביבה רוטטת ודורשים עמידות גבוהה בזעזועים). 
  
בנוסף, שופרו והורחבו כלים ארגונומיים (שימוש במודל דיגיטלי מפורט של גוף האדם), המאפשרים למהנדסים לבחון את מוצריהם בהתאמה ודיוק גדולים יותר מאשר בעבר על מנת להבטיח שהמוצרים נוחים לשימוש וגם עומדים בתקני בטיחות ובריאות.  לדוגמא, התווספה יכולת להגדיר נתונים כמו גובה, משקל, היקפים ומידות גוף מדויקות נוספות של אוכלוסיית היעד הצפויה להשתמש במוצר מסוים. באמצעות יכולת חדשה נוספת, מהנדסים יכולים לנתח את קו הראייה ושדה הראייה של אוכלוסיית היעד בעת נהיגה או בעת שימוש בציוד המפותח.
 
PTC היא חברה אמריקאית שבסיסה בבוסטון, היא נסחרת בנאסד"ק ונכללת באינדקס S&P 500 . הטכנולוגיה שלה מסייעת לחברות בכל העולם לנהל את מחזור חיי המוצר שלהן לרבות תכנון, סימולציה, ייצור, תפעול ותחזוקה של המוצרים בעולם חכם ומחובר. עם לקוחותיה של PTC נמנות חברות ייצור וטכנולוגיה מהגדולות בעולם ובהן פרארי, וולוו, פולקסווגן, נאס"א, אינטל, פיליפס, מיצובישי, טושיבה ומוטורולה. 
 
מרכז הפיתוח של PTC בישראל פועל מאז 1991 כמרכז הפיתוח הראשון של החברה מחוץ לארה"ב, מאז היוסדה. כיום מעסיקה החברה מאות עובדים בשני מרכזי פיתוח בהרצליה ובחיפה. מרכז הפיתוח הישראלי הוא השני בגודלו בעולם, מחוץ לארה"ב, והוא אחראי לפיתוח מוצריה המובילים של PTC.  הטכנולוגיות והפתרונות ההנדסיים של PTC מאפשרים לנהל את כל חיי המוצר משלב הרעיון, דרך התכן, הסימולציה והייצור ועד לתמיכה אצל הלקוח. התוכנה מאפשרת לתכנן את המוצר באופן דיגיטלי, לצפות בו בתלת-ממד, לבחון כיצד כל מרכיביו משתלבים יחד, לאפשר ללקוחות ולספקים לבחון אותו בשלבי התכנון; ולעדכן אותו בקלות עוד בטרם הגיע לשלבי הייצור. מחזור המכירות של חברת PTC בשנת 2021 הסתכם ב- 1.81 מיליארד דולר, והיא מוכרת את מוצריה ליותר מ- 30,000 ארגונים בכל רחבי העולם מתוכם כ- 70 בישראל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה