השוק

כלכלן השווקים של מזרחי: אנו לקראת תקופה של תנודתיות משמעותית בדולר

רונן מנחם, כלכלן השווקים הראשי של בנק מזרחי טפחות אומר בראיון ל-ice שקשה להסיק מיומיים של התנהלות חריגה של הדולר על הכיוון הכללי אבל אנחנו נמצאים בנקודה בה התנודתיות תהיה גבוהה מאוד כשכל התפתחות במלחמה תשבור לכיוון אחר
ניצן כהן | 
רונן מנחם (צילום אילן בשור, shutterstock)
יומיים גדושים באירועים עוברים על הכלכלה והם קשורים בעבותות למלחמה שהולכת לכיוון שאינו מבשר טובות לישראל. אתמול פורסם מדד המחירים לצרכן האמריקאי שהיה נמוך מהצפוי ואלה חדשות טובות. בישראל היה מדד גבוה (גבוה מידי) שאם מצרפים אליו את הגירעון הענק של הממשלה, אינו מבשר טובות.
רונן מנחם, כלכלן השווקים הראשי של בנק מזרחי טפחות מנתח בראיון ל-ice את המצב החדש והמסקנה שלו אחת: אנחנו בנקודת אי-וודאות גדולה (ואולי גדולה מידי) מה שאינו מבשר טובות לעתיד הנראה לעין.
"בגדול בארה"ב רמת האינפלציה ירדה קלות בחודש האחרון אבל הנתון שהפתיע במיוחד היה המכירות הקמעונאיות שקפאו במקום" הוא אומר "זה מעיד על חולשה שמתפתחת בביקושים בארה"ב ומכאן לתתחושה שהאינפלציה גבוהה מידי וזה יוצר בעיה לפד והנחת העבודה של כולנו שהאינפלציה היא השחקן המרכזי במכלול השיקולים ומכאן שלא נראה את הריבית יורדת בארה"ב".
איך זה אמור לקבל ביטוי בתשואות?
"הנחת העבודה של השווקים שהריבית לא תרד, זה גורם שמונע ירידה של התשואות לפדיון ואכן רואים שהן מתייצבות ברמה גבוהה יחסית".
בוא נדבר רגע על ישראל והנתונים של הימים האחרונים.
"לגבי ישראל יש מצב שונה. ראינו אתמול מדד שאיכזב והוא במקום לרדת לקצב שנתי של 2.5% עלה ל-2.8% ויש כאן שתי בעיות. עלייה שנייה ברציפות בקצב האינפלציה וזה שהוא מתקרב לרף העליון. לפי התחזיות שיש כרגע, בחודש מאי המדד יעקוף את הרף של 3% וזה לא מאפשר לבנק ישראל להוריד ריבית.
מה ההשפעה של המלחמה כרגע על השווקים?
"בישראל הייתה מחשבה שהריבית תרד לפני הריבית בארה"ב. כברגע יש נתונים שמקשים על הריבית בישראל לרדת ובמיוחד אם מכניסים לכך את הגירעון בתקציב שהגיע ל-7% ב-12 החודשים האחרונים ועקף עת היעד השנתי.
"הנושא השני זו הנחת העבודה של בנק ישראל שהעצימות של השפעת המלחמה על הכלכלה תלך ותיגבר. אז נכון שכרגע לא רואים את זה אבל צריך לבחון את זה ואם יתברר שהמלחמה מתמשכת ומתרחבת ופוגעת בפעילות הכלכלית, זה יכול להתבטא בפיחות.
אז מה עובר על הדולר ביומיים האחרונים?
"הדולר ביומיים האלה זה לא שהוא יורד אלא לפי הגרף שמדבר על שינוי כיוון אנחנו מדברים על רמה גבוהה של תנודתיות כשהשקל/ דולר מחפש כיוון ויכול לרדת ולעלות בשיעורים חדים. אבל בכל מקרה, לא ניתן להסיק כיוון מנתונים של יומיים שלושה על ההמשך.
"מה שכן יכול להסביר את ההתנהגות של הדולר ביומיים האחרונים, זה שבעקבות המדד הגבוה מייחסים פחות סיכויים להורדת ריבית כאן אבל זה יכול להסביר לטווח קצר.
"אבל אני כן רוצה שתשימו לב לתנודתיות. יש תלות גבוהה במה שיקרה בשבועות הקרובים ולהתפתחות המלחמתית. הסלמה תלך לפיחות חד ומצד שני, פתרון מדיני או הפסקת הלחימה או כל דבר הזה יכול להביא להתחזקות מהירה של השקל כי לפי בנק ישראל, השקל נמצא בפיחות יתר".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה