השוק
לנטוש את הזהב: בבנק הגדול קוראים לשינוי אסטרטגי חד
על רקע הרגיעה בסחר מאותת בבנק השוויצרי המתמחה בבנקאות פרטית, לומברד אודייר, שהגיע הזמן לחזור לשווקים, בעיקר למניות איכותיות ולחברות יציבות עם דירוג השקעה גבוה; נכסי המקלט והמכשירים הדפנסיביים מפנים מקום לאסטרטגיה חדשה

לומברד אודייר, אחד מהבנקים הבולטים בשווייץ, מעדכן את אסטרטגיית ההשקעות שלו לנוכח רגיעה גיאופוליטית יחסית ושיפור בתנאים הפיננסיים. מהלך הדגל שלו כעת: העלאת החשיפה למניות גלובליות, עם העדפה ברורה ליפן והודו, ויחד איתה גם הגדלת החשיפה לאג"ח קונצרניות בדירוג השקעה.
לדברי ד"ר לוקה בינדלי, ראש תחום אסטרטגיית השקעות בבנק לומברד אודייר, התנאים בשוקי ההון משתפרים והבנק החליט להעלות את החשיפה למניות גלובליות לדרגת משקל יתר. ההסכם שנחתם בין ארה"ב לבריטניה, לצד הפסקת האש הזמנית בת 90 הימים בין ארה"ב לסין, הפחיתו את חוסר הוודאות סביב סוגיית המכסים. אלה, בשילוב עם ציפייה למדיניות מוניטרית תומכת, תרמו לשיפור ניכר באווירה בשווקים. אף שמשקיעים מוסדיים ממשיכים לנהוג בזהירות, הסנטימנט חיובי יותר והאינדיקטורים הטכניים מאותתים על המשך מגמה שורית.
התנאים הפיננסיים, שהתכווצו בתחילת השנה, חוזרים להיות מרחיבים, מה שתומך בעלייה מחודשת בנכסי סיכון. גם אם שווי המניות גבוה יותר, הוא עדיין בגבולות הסבירים ואינו מהווה חסם לעליות נוספות. בהתאם לכך, הבנק ממשיך להעדיף סקטורים מחזוריים כגון חומרי גלם ושירותי תקשורת, ונוקט זהירות ביחס למגזרים דפנסיביים כמו מוצרי צריכה בסיסיים. מגזר האנרגיה הורד לדרגת ההעדפה הנמוכה ביותר, בעוד מגזר השירותים הציבוריים הועלה לדרגת ניטרלי, לאחר תקופה של ביצועים חלשים. מנקודת מבט גיאוגרפית, יפן ממשיכה להיות השוק המועדף ביותר בקרב המדינות המפותחות, והודו מובילה בקרב השווקים המתעוררים.
גם באפיק הסולידי רואים בבנק כעת יתרונות בולטים. התשואות באג"ח מדורגות – במיוחד אג"ח קונצרניות בדירוג השקעה – נותרות גבוהות משמעותית מהממוצע ההיסטורי בעשור האחרון. תשואות אלה מספקות מקור הכנסה אטרקטיבי בתיקי השקעות רב־נכסיים. במקביל, רמות הריבית הריאלית נותרות גבוהות ביחס לציפיות הצמיחה ארוכת הטווח, ופרמיית הסיכון המשתקפת במרווחי ביטוח האשראי של ארה"ב גבוהה מהממוצע, על רקע חוסר הוודאות הפיסקלי.
הורדת דירוג האשראי של ארה"ב על ידי מודי'ס אינה בגדר חדשות מרעישות שכן גם S&P ופיץ' ביצעו הפחתה בשנים קודמות, והמרווחים עצמם כבר התרחבו מתחילת השנה. בבנק מעריכים כי גם הריבית הריאלית וגם פרמיית הסיכון צפויות לחזור לרמות תקינות, תהליך שיתמוך בירידה בתשואות הנומינליות. בהנחה שציפיות האינפלציה יישארו מעוגנות היטב, בבנק ממשיכים להחזיק בעמדת משקל יתר באג"ח קונצרניות בדירוג השקעה.
באפיק התשואה הגבוהה, לעומת זאת, שומרים בלומברד אודייר על עמדה ניטרלית. נתוני הליבה אמנם עדיין תומכים, אך המרווחים מול האג"ח הממשלתיות התכווצו בצורה חדה, והתשואות כבר עלו מעל לרמות השיא של מרץ – מה שמפחית את האטרקטיביות היחסית של הסגמנט מול שוק המניות.
ביחס לזהב, בבנק החליטו להפחית את החשיפה. המתכת היקרה הציגה ביצועים מרשימים בתקופות של מתיחות גיאופוליטית ואי-ודאות סחר עם עלייה של יותר מ-20% מתחילת השנה, אך לנוכח רגיעה יחסית בזירה הגלובלית, בלומברד אודייר צופים שהתשואות יתמתנו. הסנטימנט של ירידה בסיכון צפוי להפחית את הביקוש לנכסי מקלט כמו זהב, ולהוביל לתנועה חזרה למניות. עם זאת, כל עוד הריבית הריאלית בארה"ב נותרת גבוהה – הזהב עדיין צפוי ליהנות מתמיכה. לכן אין מדובר בכניסה לשוק דובי, אלא יותר במהלך של התייצבות והתבססות.
עוד ב-
גם בשוק המט"ח נרשמה התאמה לאווירה החדשה. עמדת הבנק ביחס למטבעות של שווקים מתעוררים עודכנה לרמה ניטרלית. ההתקדמות בשיחות הסחר בין מדינות אסיה לארה"ב יצרה סביבת מסחר יציבה יותר – אף שנותרים אתגרים מבניים. בהתאם לחזרת תיאבון הסיכון, בבנק נטרלו גם את העמדה החיובית הקודמת כלפי הפרנק השווייצרי והין היפני.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.שרלטנים לא חסריוחאי 06/2025/11הגב לתגובה זו0 0הזהב עדיין נחשב ומוחשי ואין סיכון מאשר הבלאגן שהולך בבורסה.. למה לשלם מיסים ודמי ניהול שכל הסיכון עליי בבורסה?סגור