השוק

הערכות: ההשפעה הכלכלית של הסגר השני צפויה להיות קטנה מהסגר הקודם

הכלכלן הראשי של מיטב דש צופה כי "מאחר שקיים ניסיון של הסגר הקודם אי הוודאות העתידית נמוכה יותר, מה שצפוי לגרום לריסון קטן יותר בפעילות. העולם לא נמצא בסגר, כך שהפעילות הכלכלית שקשורה לחו"ל לא צפויה להיפגע"
שרון טל | 
הכלכלה הישראלית התכווצה (צילום unsplash)
הכלכלן הראשי של בית ההשקעות מיטב דש, אלכס זבז'ינסקי, פרסם תחזית שבועית למשק הישראלית, ממנה עולה כי השפעת הסגר על הכלכלה צפויה להיות הפעם קטנה יותר מאשר בסגר הקודם בגין מספר סיבות: העולם לא נמצא בסגר, כך שהפעילות הכלכלית שקשורה לחו"ל לא צפויה להיפגע. מאחר שקיים ניסיון של הסגר הקודם, אי הוודאות העתידית נמוכה יותר, מה שצפוי לגרום לריסון קטן יותר בפעילות, בפרט של הצריכה. נזכיר, שהפגיעה העיקרית של הסגר הקודם בתמ"ג התרכזה בצריכה הפרטית.
עוד צוין בהערכת הכלכלן של מיטב דש, כי כנראה שהקפדה על כללי הסגר תהיה הפעם רופפת יותר מאשר הסגר הקודם. ביטוי נוסף ניתן למסוגלות של העסקים להתמודד עם הסגר, מאחר ובחצי השנה האחרונה עסקים רבים התקדמו ביכולתם לפעול בערוצים דיגיטליים.
נקודה נוספת שהועלתה הינה שחלקו המשמעותי של הסגר חופף את תקופת החגים, מה שיביא לאובדן פחות ימי עבודה מאשר בתקופה רגילה.
הנזק לקופת המדינה – מהגדלת הוצאות ופחות בהכנסות ממסים
לפי הכלכלן הראשי של מיטב דש, הגירעון התקציבי של הממשלה המשיך לעלות בחודש אוגוסט ל-8.1% תמ"ג. נרשמה עלייה בגביית המסים מעל אוגוסט 2019, במיוחד המיסים העקיפים. ירידה בהכנסות ממסים מתחילת השנה הסתכמה בכ-4.6% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. הירידה בהכנסות ממסים ב-12 החודשים האחרונים לא הייתה דרמטית כל כך בהשוואה לאפיזודות אחרות בשנים האחרונות, למרות גודל המשבר, נזקי המגפה לקופת המדינה באים לידי ביטוי יותר בצד ההוצאות מאשר באובדן ההכנסות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה