השוק

בוטלה עסקת ישראכרט: מכה לתחרות בין כרטיסי האשראי

חברת הביטוח הראל הודיעה לבורסה כי היא מבטלת את עסקת רכישת ישראכרט אחרי שרשות התחרות התנגדה באופן מוזר למדיי לעסקה; הראל תבצע השקעות בשוק בהיקף של 3.2 מיליארד שקל
ניצן כהן | 
רן עוז מנכ"ל ישראכרט (צילום פזית עוז, Magma Images)
בוטלה עסקת ישראכרט-הראל. חברת הביטוח הודיעה לבורסה כי היא מבטלת את העסקה בעקבות התנגדות רשות התחרות להשלמתה. הראל הודיעה שתבצע השקעות אחרות בהיקף כספי של 3.2 מיליארד שקל.
אם כן, אחרי שחברת הביטוח כלל פרצה את הדרך במהלך שאפתני של רכישת חברת כרטיסי האשראי MAX, נכנסה הראל לתחרות עזה על הרלוונטיות שלה בעולם החדש. מאבק שהתחולל תחת לפני השטח כלל תחרות בין הראל למנורה שהציעה הצעה לרכישת גרעין השליטה בישראכרט שהיא חברת כרטיסי האשראי הגדולה בישראל והראל שהציעה לרכוש 100% מהחברה ובכך למחוק אותה מהמסחר.
 
ההצעה של מנורה הייתה טובה יותר למשקיעים אבל הראל הציעה סכום גבוה משמעותית שלא בטוח שהייתה טובה למשקיעים בבורסה להוציא בעלי מניות של הראל. הראל כאמור הציעה 3.2 מיליארד שקל על מלוא המניות של ישרכארט ובכך זכתה בהליך התמחרות מול מנורה.
בשל החשיבות של ענף כרטיסי האשראי לכלכלה הישראלית (בכלל מדובר על הכלכלות המתקדמות) אישרו הפיקוח על הבנקים ורשות שוק ההון את העסקה מתוך אמונה שהיא תהיה טובה מאוד לתחרות בין חברות כרטיסי האשראי. אבל רשות התחרות, חוף רגולטורי חלש מאוד עד לא קיים, חיפשה כותרות או כל דבר אחר והכריזה שהיא מתנגדת לעסקה בשל חשש מפגיעה בתחרות. פגיעה לכאורית מוזרה למדיי.
כך או אחרת, הראל ניצלו את ההזדמנות והחליטו על ביטול העסקה תוך שהיא מכריזה שתעשה שימוש אחר ב-3.2 מיליארד השקלים שהתפנו לה כרגע.
סגן יו"ר הראל, בן המבורגר, מסר: "האמנו בעסקת ישראכרט ודבקנו בה גם לאחר שפרצה המלחמה. שניים משלושת הרגולטורים אישרו ובירכו על העסקה ואנו מודים להם על האמון בקבוצה. לצערנו, רשות התחרות החליטה להתנגד לעסקה זמן לא רב לאחר שאישרה את מיזוג כלל-מקס, עסקה דומה במהותה. אנו מאוכזבים עמוקות מהחלטת רשות התחרות.
"האמנו כי המיזוג בין החברות הינו לטובת הראל ובעלי מניותיה וכמובן יעניק יתרונות לצרכנים, יחולל תחרות מול הבנקים ובכך יסייע להפחתת יוקר המחיה בישראל. לצערנו רשות התחרות התעלמה מהיתרונות המובהקים לציבור בעסקה והתמקדה בסיכונים תיאורטיים בלבד אשר הובילו אותה לקבל החלטה שגויה מהיסוד".
על ההחלטה שלא להגיש ערר מסר המבורגר: "לאחר התלבטות ממושכת החלטנו שלא להגיש ערר על ההחלטה. אנו סבורים כי לו היינו מציגים את עמדתנו באופן מלא בפני בית הדין, היה בית הדין משתכנע בצדקתנו. עם זאת, הליך משפטי שכזה צפוי להימשך שנה-שנה וחצי אשר במהלכם לא נוכל להשתמש בכספי ההשקעה שיועדו לישראכרט לביצוע השקעות אחרות. לכן, החלטנו בכאב לוותר על הערר ולהפנות את משאבינו לכיוונים חדשים״.
המבורגר הוסיף: "הראל כיום היא קבוצת הביטוח והפיננסים הנזילה ביותר, בפער אדיר ממתחרותיה, עם יתרות נזילות פנויות להשקעה בחברת האחזקות בסך של כ-3.2 מיליארד שקל. נזילות זו תאפשר לנו לנצל הזדמנויות בשוק ההון בשנה הקרובה ולבצע השקעות ערך בארץ ובעולם שיגוונו את מקורות הרווח של הקבוצה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה