בריאות
בית חולים חדש בישראל: זו העיר המפתיעה בה יוקם
הוועדה המחוזית ירושלים אישרה את התוכנית להקמת בית חולים חדש בעיר בית שמש. התוכנית כוללת כ-770 מיטות שייתנו מענה להיקף אוכלוסייה של חצי מיליון תושבים בעיר וכן למרחב מטה יהודה

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז ירושלים, בראשות שירה תלמי באבאי, החליטה היום (שלישי) על מתן תוקף לתוכנית להקמת בית חולים בעיר בית שמש. התוכנית חלה על שטח בהיקף של 180 דונם בדרום העיר, וצפויה לתת מענה לתושבי העיר בית שמש ולמרחב כולו.
התוכנית שהוגשה עלי ידי עיריית בית שמש, כוללת כ-770 מיטות שייתנו מענה להיקף אוכלוסייה של חצי מיליון תושבים בעיר וכן למרחב מטה יהודה. התוכנית כוללת חמישה מבנים שיכללו מחלקות אשפוז, בית חולים חירום, שירותי רפואה, מרפאות ומכונים רפואיים, מעבדות, מבנים למעבדות ומחקר רפואי והכשרה צוותי רפואה, מלונית, מנחתי מסוקים ועוד.

הדמיה: קולקר קולקר אפשטיין אדריכלים
יו"ר הוועדה המחוזית ירושלים, שירה תלמי-באבאי: "מלבד הקמה של בית חולים ציבורי נוסף בישראל, המהווה בשורה משמעותית לתושבי העיר והאזור, הקמת בית החולים תאיץ את הפיתוח הכלכלי של העיר ותאפשר את חיזוק מעמדה וגודלה של בית שמש עד לעמידה ביעד של חצי מיליון תושבים".
מתכנן מחוז ירושלים במינהל התכנון, אדר' דן קינן: "התוכנית מהווה חלק משמעותי, מראייה תכנונית ארצית, המבטיחה עוד צעד במימוש המערך הרפואי-ציבורי בישראל ובמחוז. תוכנית זו צפויה לקדם מוקד איכותי של תעסוקה, מסחר מקומי ומחקר רפואי, אשר צפוי לתרום לקידומה של בית שמש כעיר לכל דבר, ולהגדיל את המענים השונים לתושבים".
כזכור, בחודש ינואר השנה, המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, העבירה לאישור הממשלה את תוכנית המתאר הארצית למוסדות הבריאות (תמ"א 20/1).
התוכנית שקודמה על ידי מינהל התכנון ומשרד הבריאות, מציגה את מערך הפריסה של מוסדות הבריאות והאשפוז לשנת היעד 2050, במטרה להבטיח את שמירת השטחים עבור הקמת בתי חולים חדשים, זאת מתוך מטרה לענות על צורכי האוכלוסייה, לרבות שירותי אשפוז גריאטרי.
אוכלוסיית ישראל צפויה לגדול עד לכ-15 מיליון איש בשנת היעד 2050, וחלקו של הגיל השלישי והרביעי עתיד לגדול משמעותית בשל עליה בתוחלת החיים. תכנון השטחים למוסדות בריאות התבסס על תחזיות הביקוש לשירותי בריאות, הנגזרת מהיקף האוכלוסייה, פריסתה במרחב והתפלגות הגילאים בכל אזור.
התוכנית כוללת הקמת 8 בתי חולים חדשים בכרמיאל, הוד השרון, חריש, צומת גלעם, נתניה, מודיעין, באר שבע וקרית גת (הרחבה של בית החולים "איכילוב"). זאת לצד, עיבוי משמעותי של בתי החולים הקיימים.
בנוסף, התוכנית משמרת שטחים להקמת כ-20 בתי חולים גריאטריים, שהיום מצויים במחסור (פי 4 מהמצב הקיים) שיוקמו בין היתר בדימונה, נתיבות וכפר קרע, זאת לאור שיעור הגידול של אוכלוסיית הגיל השלישי והרביעי בקרב האוכלוסייה הכללית (אשר צפוי להגיע ל 1.66 מיליון נפש בשנת 2035).
עוד ב-
כמו כן, התוכנית כוללת 3 בתי חולים שיקומיים שיוקמו בקצרין, כרמיאל ובבאר שבע (כחלק ממרכז פרס), וכן 10 מוקדי חירום רפואיים שיוקמו בין היתר בצפון ובדרום ובמקומות בהם אין כיום מענה הולם ובטווח זמן סביר, כגון: קצרין, קריית שמונה ובמצפה רמון.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(5):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
5.בית חוליםיצק 02/2025/19הגב לתגובה זו0 0לפני חמש שנים הניחו אבן פינה לבית חולים בקריית אתא האבן מעלה עובשסגור
-
4.שר הבריאות מש"ס. מקים בית חולים לחרדים בבית שמש (ל"ת)מיקי 02/2025/19הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.לא לחילונים חס וחלילהבנצי 02/2025/18הגב לתגובה זו0 0או שאתם מטומטממים או שאתם אידיוטים .. למה שם ? כי יש אוכלוסיה חרדית ענקית וגולקנוק לוחץ ויש שיקולים פוליטיים למה שם ולא באשקלון למשל . מצד שני אולי כך הם ישחררו בתי חולים אחרים ....סגור
-
2.לא לחילונים חס וחלילהבנצי 02/2025/18הגב לתגובה זו0 0או שאתם מטומטממים או שאתם אידיוטים .. למה שם ? כי יש אוכלוסיה חרדית ענקית וגולקנוק לוחץ ויש שיקולים פוליטיים למה שם ולא באשקלון למשל . מצד שני אולי כך הם ישחררו בתי חולים אחרים ....סגור
-
1.מילים והבטחות לא עולים כסף (ל"ת)דודו 02/2025/18הגב לתגובה זו0 0סגור