בעולם
ענקית התעופה קורסת: הפסידה 200 מיליון דולר בחודש
דלתא איירליינס טוענת כי השבתת הממשל הפדרלי גרמה להפסד של 200 מיליון דולר. למרות הפגיעה הכלכלית, דלתא חזרה והדגישה בדיווח לרשות ניירות הערך ביום רביעי, לקראת כנס תעשייתי, כי הביקוש לנסיעות נותר חזק וההזמנות לשנת 2026 מציגות מגמה חיובית
חברת התעופה דלתא איירליינס הודיעה כי השבתת הממשל הפדרלית שהסתיימה בחודש שעבר גרמה לה לאובדן רווחים של כ-200 מיליון דולר לפני מס, כתוצאה מהיחלשות בהזמנות במהלך המשבר התקציבי הממושך ביותר בהיסטוריה האמריקאית. החברה מעריכה שההשפעה על הרווחים תסתכם בכ-25 סנט למניה ברבעון הנוכחי. באוקטובר האחרון, דלתא צפתה רווחים מתואמים לרבעון הרביעי בטווח של 1.60 עד 1.90 דולר למניה.
למרות הפגיעה הכלכלית, דלתא חזרה והדגישה בדיווח לרשות ניירות הערך ביום רביעי, לקראת כנס תעשייתי, כי הביקוש לנסיעות נותר חזק וההזמנות לשנת 2026 מציגות מגמה חיובית. עם זאת, המשבר החמיר את המחסור הקיים בבקרי טיסה, ומינהל טראמפ אילץ את חברות התעופה לצמצם את לוחות הטיסות שלהן כדי להפחית את העומס על המערכת.
למרות הצעד להקלה על העומס, עיכובים וביטולים התברכו כגבוהים משמעותית מהצפוי בימים שקדמו לסיום ההשבתה. בקרי הטיסה, שכבר היו במתח לפני המשבר, נאלצו להמשיך לעבוד ללא קבלת משכורות קבועות במהלך התקופה. הדבר הוביל לתנאי עבודה קשים במיוחד במערכת שכבר סבלה ממחסור בכוח אדם.
עוד ב-
מנכ"ל דלתא, אד בסטיאן, יחד עם בכירים נוספים בתעשיית התעופה, הפעילו לחצים חוזרים ונשנים על מחוקקים ופקידי ממשל בוושינגטון לוודא שבקרי טיסה, צוותי מינהל אבטחת התחבורה ועובדים נוספים הקשורים לתעופה יקבלו את שכרם במלואו במקרה של השבתה ממשלתית עתידית. הלחץ נובע מההכרה שהמשך תפקוד התעופה האזרחית תלוי בעובדים אלה, ושהשבתה ממשלתית נוספת עלולה להביא לנזק כלכלי ותפעולי חמור יותר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



