משפט

הברחת מיליונים על שם אימו: דרמה בתיק הגירושין

בית המשפט המחוזי קיבל את ערעורה של אישה שטענה כי בעלה הלבין והבריח נכסים משותפים בשווי מיליוני שקלים באמצעות רישומם על שם אימו, והחזיר את התיק לבירור עובדתי מעמיק
גירושים - אילוסטרציה (צילום shutterstock)
בית המשפט המחוזי מרכז לוד קיבל את ערעורה של אישה הטוענת כי בעלה הילבין והבריח נכסים משותפים בשווי מיליוני שקלים באמצעות רישומם על שם אימו. ההחלטה מבטלת את סילוק התביעה על הסף שהורה בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון, ומחזירה את התיק לבירור עובדתי מעמיק.
בני הזוג, שנישאו ב-2005, מנהלים הליכי גירושין בבית הדין הרבני מאז 2018. בספטמבר 2024 נחתם מסמך הבנות, שחלקו אושר ובוצע. בעוד הבעל ואימו טענו כי מדובר בהסכם כולל שחיסל את כלל התביעות הרכושיות, האישה,  עמדה על כך שהמסמך הסדיר נושאים נקודתיים בלבד, ולא היווה ויתור על נכסים שנקנו מכספם המשותף ונרשמו על שם החמות.
בפסק הדין צוין כי התביעה אותה הגישה האישה לבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון עסקה בשלושה נכסים עיקריים, וילה הרשומה על שם האם, עסק הרשום על שמה וזכויות במגרש באזור השרון. בתביעה נטען כי הנכסים נרכשו מכספי בני הזוג, או הועברו ונרשמו על שם האם כדי להרחיקם מחלוקת הרכוש במסגרת הגירושין.
לדברי עו"ד אבי גפן, שייצג את האישה בערעור, "פסק הדין מבהיר כי הליך רכושי בין בני זוג אינו יכול לחסום בירור של נכסים הרשומים על שם צד שלישי. כאשר עולה טענה שהרכוש נרשם על שם קרוב משפחה כדי להוציאו מאיזון המשאבים, יש לצרף אותו להליך ולאפשר בירור מלא של הבעלות".


עו"ד אבי גפן, (צילום: ברוך בן יצחק)
הרכב השופטים קבע כי דחיית תביעה על הסף היא סעד דרסטי שננקט במקרים חריגים בלבד. השופטים הדגישו מספר נקודות מפתח. לבית הדין הרבני אין סמכות להכריע בזכויותיו של צד שלישי, שאינו חלק מרכזי מהליך הגירושין. במקרה הזה היא האם, יש לבחון לעומק את תוקפו של מסמך ההבנות מ-2024 ואת כוונת הצדדים לגבי הנכסים הרשומים על שם האם.
והבעל והאם חויבו לשלם לאישה הוצאות משפט בסך 10,000 שקלים. פסק הדין מציב תמרור אזהרה ברור מול ניסיונות להוצאת נכסים ממסת הרכוש המשותף דרך קרובי משפחה.
הקביעה כי סמכותו המוגבלת של בית הדין הרבני אינה יכולה לחסום בירור זכויות מול צד שלישי מעניקה רשת ביטחון משמעותית לבני זוג, ומבהירה כי רישום פיקטיבי או עקיף של רכוש לא ימנע מבית המשפט לענייני משפחה לרדת לחקר האמת.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה