בארץ

כך הכבאים מתכוונים להתמודד עם סכנת השריפות החדשה בישראל

רשות הכבאות הודיעה על פתרון חדשני שיסייע בהתמודדות עם סכנה משריפות של רכבים חשמליים. למה אסור לכבות לבד חשמלית בוערת ואיך מזהים שסוללה עומדת להידלק?
מערכת ice | 
בית בוער (צילום אילוסטרציה shutterstock)
שריפות של רכבים חשמליים יכולים להיות מסוכנות מאוד. השריפה הכי מוכרת שנגמרה כתוצאה מרכב חשמלי שהתלקח קרתה בקוריאה, שמה רכב שהתלקח בחניון גרם למאות מכוניות לעלות באש ולאשפוז עשרות בני אדם.
כדי להקטין את הסכנה לשריפה דומה בישראל, הצטיידו לוחמי האש בישראל בשמיכות בידוד מיוחדות, שבאמצעותן ניתן לעטוף רכב חשמלי בוער, למנוע מהאש להתפשט למכוניות סמוכות, ולטפל בסוללה שלו, שהיא לרוב מקור השריפה.
הסימן הראשון לסוללה של רכב חשמלי שעומדת לעלות באש הוא פליטת גזים רעילים, שמקדימה את ההצתה ולעתים את הפיצוץ. רועי צוקרמן, ראש ענף חומרים מסוכנים באגף המבצעים של רשות הכבאות וההצלה אמר בנושא לאתר וואלה: "ברגע שמזהים בריחת גזים כזאת, חייבים מייד להתרחק מהמקום ולהזעיק את הכבאים".
כאשר כבאים מוזנקים בשל רכב העולה באש, הם מבקשים את מספר הרישוי בכדי לבדוק האם מדובר ברכב חשמלי שמחייב היערכות שונה מרכב מנועי. בנוסף, ע"פ רשות הכבאות וההצלה, נעשה שימוש באפליקציית היורו רסקיו האירופית, שמכוונת למיקומו של מתג ניתוק מערכת החשמל והסוללה ברכב. בנוסף, האפליקציה מורה היכן ניתן ואסור לנסר את המרכב במקרה של צורך בחילוץ לכודים.
היות ועולתן של השמיכות הטרמיות הוא אלפי שקלים ליחידה, הן הוצבו בינתיים רק בסמוך לחניונים תת קרקעיים, בהן החשש מאירועי שריפת מכוניות גדול יותר, בשל החלל בסגור. ע"פ רשות הכבאות וההצלה, באירוע שריפה של רכב בשטח פתוח, ההעדפה היא לתת לרכב לבעור עד לדעיכת האש.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה