בארץ

מרדכי דוד: "אשתו של אמנון אברמוביץ' מפגינה נגד הכיבוש"

פעיל הימין המוכר הגיע למוקד מחאה בתל אביב והבחין באשתו של פרשן חדשות 12. התוצאה: מהומה, צעקות וקריאות למשטרה. כל הפרטים

מערכת ice | 
מרדכי דוד (צילום מסך קשת 12, יוטיוב/ C14)
מרדכי דוד, פעיל ימין תקשורתי שצבר תאוצה בתקופה ברשתות החברתיות, ידוע כמי שנוהג להגיע למוקדי חיכוך והפגנות ברחובות תל אביב כשהוא חמוש במצלמת הסלולר שלו. מטרתו המרכזית היא להתעמת חזיתית עם פוליטיקאים מהמרכז-שמאל, אישי ציבור מכהנים ולשעבר, ומפגינים המזוהים עם המחאה נגד הממשלה, תוך שהוא מתעד את תגובותיהם ומפיץ את הסרטונים לקהל עוקביו.
באחד מסיוריו האחרונים, הגיע דוד למוקד הפגנה של פעילי שמאל במרכז תל אביב. בין המפגינים והמפגינות בקהל, הוא הבחין לפתע באשתו של הפרשן הבכיר של של ערוץ 12, אמנון אברמוביץ', הלוא היא פרופ' רחל צלניק אברמוביץ'. 
צלניק-אברמוביץ' היא חוקרת ופרופסור חברה בחוג ללימודים קלאסיים באוניברסיטת תל אביב, המתמחה בהיסטוריה החברתית והמשפטית של יוון העתיקה. לצד קריירה אקדמית ענפה שבמסגרתה פרסמה מחקרים וספרים בינלאומיים, כאמור היא נשואה מזה עשרות שנים לפרשן הבכיר של חדשות 12, אמנון אברמוביץ', ולהם שני ילדים משותפים.
במקביל לעבודתה המחקרית, צלניק-אברמוביץ' פעילה מזה שנים ארוכות בהפגנות שמאל נגד הממשלה, המהפכה המשפטית והשליטה בשטחים, נוכחות שבשילוב מעמדו הציבורי של בן זוגה מושכת אליה לא פעם את עדשותיהם של פעילי ימין בשטח.
כך, נוכחותה של צלניק-אברמוביץ' בהפגנה משכה מיד את עדשת מצלמתו של דוד, והמפגש התפתח במהירות לתקרית מתוחה ורועשת במיוחד. בסרטון שפרסם, נשמע דוד צועק לעבר המפגינים: "לכו מהמדינה שלנו!", וכאשר הבחין בה שאל בפליאה: "רגע, זו אשתו של אמנון אברמוביץ'?".
מרגע הזיהוי, המקום הפך לזירת עימות קולנית. בסרטון שפרסם דוד, הוא נשמע צועק לעבר המפגינים: "לכו מהמדינה שלנו!". הנוכחים במקום, שהבחינו בדוד ובמצלמתו, הגיבו בזעם רב על ההפרעה והצילום הקרוב. כמו כן, בעוד המהומה הפיזית מתפתחת, נשמעו קולות מתוך הקהל שקראו להזמין כוחות אכיפה: "תתקשרו למשטרה! תתקשרו למשטרה!".
דוד לא נרתע מהצעקות, המשיך לתעד מקרוב אל תוך הקהל והכריז למצלמה: "חבר'ה, אשתו של אמנון אברמוביץ' מפגינה פה, בועטת...". בתגובה, המפגינים שניסו להרחיק אותו קראו לעברו באזהרה: "אל תיגע בה! אל תיגע בה!", בעוד הוא ממשיך ומכוון את המצלמה: "אשתו של אמנון אברמוביץ'...".
 
כזכור, שמו של פעיל הימין עלה לאחרונה לכותרות בהקשר ישיר לחברת החדשות של ערוץ 12. הכל החל בקטע מראיון שהעניק השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ששודר בתוכנית "שבע" בהגשת קרן מרציאנו. במהלך נסיעה במונית עם טילטיל, נשאל השר על דוד והפתיע בתחזית אופטימית לגבי עתידו הפוליטי: "כן, יש לו פוטנציאל למורדכי. עוד 10, 15, 20 שנה, שישב כאן במונית שלך, תראיין אותו והוא יהיה איזה שהוא שר, למה לא? בחור טוב".
באולפן "שבע", חברי הפאנל הגיבו לדברים בביקורת נוקבת. העיתונאי יאיר שרקי העריך כי התהליך יקרה מהר יותר ממה שבן גביר צופה, והסביר: "בזה שזה לא יקח 10-20 שנה, אני חושב שלדעתי הטווח הוא הרבה יותר קצר. בן גביר עצמו לקח לו דרך, בסדר? מהסמל שהוא הצטלם איתו ועד שהגיע לאן שהגיע".
דוד הגיב בזמנו בציוץ חריף שבו האשים את הערוץ במוסר כפול: "בערוץ 12 מבוהלים מכך שבן גביר אמר שיש לי פונטציאל להיות שר בעוד 10 שנים. נראה לי שאחמד טיבי וחבריו חברי כנסת לא הכי מטריד אותם".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה