תקשורת ומדיה

ברק סרי: "לפחות בשלב הזה, הקוסם נתניהו נכשל"

שמונה ימים לפני הבחירות, פרישתו של בני גנץ מהמרוץ מעוררת סערה פוליטית. העיתונאי ברק סרי יוצא נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, מזהיר מאובדן קולות בגוש הימין ומחמיא ליו"ר מפלגת ישר!, גדי איזנקוט, על התנהלותו הפוליטית
מערכת ice |  1
ברק סרי ובנימין נתניהו (צילום shutterstock, פייסבוק/ ברק סרי)
שמונה ימים בלבד לפני הבחירות לכנסת ה-26, פרישתו של יו"ר כחול לבן, בני גנץ, מהמרוץ מעוררת תגובות במערכת הפוליטית. 
העיתונאי ושדרן 103FM ברק סרי ניצל את ההחלטה כדי למתוח ביקורת חריפה על ראש הממשלה בנימין נתניהו, ולהשוות בין התנהלות גוש הימין לזו של יו"ר מפלגת ישר!, גדי איזנקוט.
בציוץ שפרסם ברשת X כתב סרי: "אומרים שהוא גאון פוליטי, קוסם על. עזבו אתכם מהשטויות, קוסמים יש רק באגדות". בהמשך פירט את טענתו: "תראו כמה מפלגות רצות בגוש שלו ובדרך לשרוף מאות אלפי קולות. וינטר, לייטנר, מפלגת נועם, מפלגת אח״י, צבע שחור ועוד כמה צבעים".

צילום מסך מתוך רשת X
סרי סיכם את דבריו בהשוואה ישירה בין שני המועמדים: "אז לפחות בשלב הזה הקוסם נתניהו נכשל בארגון הגוש והטירון הפוליטי אייזנקוט הצליח לארגן את גושו באופן מושלם".
דבריו מגיעים שעות לאחר שגנץ הודיע כי לא יתמודד בבחירות הקרובות, לאחר שסקרי המנדטים המשיכו להציב את כחול לבן מתחת לאחוז החסימה. בהודעתו מסר: "לא אתמודד בבחירות הקרובות - אמשיך להיאבק למען אחדות", והבהיר כי בכוונתו להמשיך לפעול בזירה הציבורית.
התגובות ברשת לא איחרו להגיע מצד אנשי התקשורת והפוליטיקאים השונים. היחצ"ן רני רהב שמרבה להתבטא בנושאים מדיניים ופוליטיים כתב בחשבון ה-X שלו: "בני גנץ, מצדיע לך! כל הכבוד! אני בטוח שעוד נהנה ממך בתפקיד ממלכתי בכיר". 
גם גדי איזנקוט, יו"ר מפלגת "ישר" אשר נחשב על פי הסקרים ליריבו הפוליטי של ראש הממשלה, הגיב להחלטתו של גנץ: "מודה לחברי, רא״ל (במיל׳) בני גנץ, על החלטתו הנכונה והאחראית לפרוש מהתמודדות בבחירות הגורליות מאז קום המדינה. אני מודה על תרומתו ארוכת השנים לביטחון ישראל ובטוח שימשיך לתרום לחברה הישראלית גם בהמשך".
ראש מפלגת הדמוקרטים, יאיר גולן כתב: "גנץ קיבל החלטה אחראית ונכונה. בשעה גורלית לעתידה של ישראל, האחריות המשותפת היא להבטיח את ניצחון גוש השינוי. הדמוקרטים מחויבים לשינוי ולתיקון אמיתי, ולישראל יהודית, דמוקרטית, ליברלית, חזקה ובטוחה. זו הדרך שנוביל גם בממשלה הבאה".
יו״ר סיעת הדמוקרטים, ח״כ אפרת רייטן: "תודה לח״כ בני גנץ שקיבל את ההחלטה הנכונה והאחראית ועל שנות שירותו למען המדינה. האחדות שישראל צריכה היא בין מפלגות שלא מקדמות השתמטות או שחיתות אלא מפלגות עם תפיסת עולם שונה - ימין, שמאל ומרכז שלא היו חלק מקואליציית המחדל והכהניזם וידעו להנהיג ולהוביל את המדינה האחריות".
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חחחחחחחחח
    מנש 10/2026/19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איזו בדיחה הסרי הזה , שאפילו כראש עיר לא הצליח להיבחר . מאיפה האומץ והזחיחות להעביר ביקורת יא ליצן
    סגור