נדל"ן ותשתיות
עיריית תל אביב חושפת: זה המועד שבו תחל לפעול הרכבת הקלה
שני הקווים שמביאים איתם בשורה גדולה לתושבי גוש דן נמצאים בעיצומן של העבודות. בעוד שהקו הסגול נמצא בשלביו האחרונים והוא צפוי לצאת לדרך ב-2028, הקו הירוק ישלים את עבודותיו לקראת 2030
ברחבי גוש דן מחכים בקוצר רוח לקווי הרכבת הקלה החדשים שצפויים לקצר משמעותית את זמני הנסיעה, וכן להנגיש את קצוות המרכז לערים המרכזיות. העבודות סביב הקו הסגול והירוק כבר בעיצומן, ועיריית תל אביב התייחסה לכך הערב (רביעי) בעדכון מיוחד ששיגרה לתושבים.
על פי הודעת העירייה: "העבודות עדיין נמשכות, אבל התמונה כבר ברורה: תל אביב-יפו מתקדמת למערכת תחבורה ציבורית רחבה, יעילה ומחוברת יותר", נכתב בעדכון.
הקו הסגול, שצפוי להיות קו עילי (מעל פני הקרקע) עתיד לחבר בין מזרח העיר תל אביב למרכזה ויחבר את מרכזי התעסוקה, המסחר והפנאי עם השכונות הצדדיות כמו שכונת התקווה. העבודות בקו זה צפויות להסתיים תוך פחות משנה כשבמהלך שנת 2027 צפויה הרכבת להתחיל בנסיעות הרצה ללא נוסעים. בשנת 2028 הקו צפוי להיפתח לשירות נוסעות ונוסעים.
עוד ב-
הקו הירוק, יחבר את תל אביב-יפו לחולון ולראשון לציון, וכן את דרום העיר לאזור שדה דב, אוניברסיטת תל אביב, גני יהושע, רמת החייל ופארק עתידים, ובהמשך גם את הרצליה. העבודות בקו זה צפויות להסתיים סביב סוף שנת 2030.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



