נדל"ן ותשתיות

ענף הבנייה בישראל ניצל? זו הבשורה של משרד האוצר

החלטת האוצר שהובאה הבוקר לאישור וועדת הכספים של הכנסת קובעת כי קבלנים יפוצו בשיעור מופחת משאר המשק – 15% מההוצאות הקבועות שלהם, מול פיצוי בגובה 22% שינתן לשאר ענפי העסקים
מערכת ice | 
קבלנים (צילום pixabay)
בעקבות מאבק של התאחדות הקבלנים בוני הארץ בימים האחרונים שקיבל רוח גבית מוועדת הכספים בכנסת, החליט משרד האוצר לכלול את ענף הבנייה במתווה הפיצוי למגזר העסקי שנועד לתמוך בעסקים שנפגעו במלחמה.
עם זאת, החלטת האוצר שהובאה הבוקר לאישור וועדת הכספים של הכנסת קובעת כי קבלנים יפוצו בשיעור מופחת משאר המשק – 15% מההוצאות הקבועות שלהם, מול פיצוי בגובה 22% שינתן לשאר ענפי העסקים.

בוועדת הכספים התפתח בימים האחרונים דיון נוקב במשמעות ההרסנית למשק של ההחלטה המקורית של האוצר, שלא לכלול במתווה הפיצויים למשק את ענף הבנייה והתשתיות בסופו הבהיר יו"ר הוועדה משה גפני כי לא יאושר מתווה פיצוי למגזר העסקי ללא פיצוי לקבלנים. מול כוונה זו של האוצר התייצבו בימים האחרונים חברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה, חבר הכנסת ינון אזולאי (ש"ס) הוביל את הקריאה למנוע סיכון למשק ולכלול את הענף במתווה, ואליו הצטרף אלי דלאל (ליכוד) ולדימיר בליאק (יש עתיד) ועודד פורר (ישראל ביתנו).  
יצויין כי במתווה שקבע משרד האוצר לקבלנים, יינתן פיצוי רק על רכיב הביצוע במסגרת פרוייקטי הבנייה. באוצר הדגישו, כי הפיצוי יינתן רק לקבלנים רשומים כחוק ברשם הקבלנים, המשמשים קבלני ביצוע ראשיים או קבלני משנה אשר בונים את כל סוגי הבנייה, כולל חברות יזמיות שמבצעות בעצמן את הבנייה של הדירות שלהן.
נשיא התאחדות הקבלים בוני הארץ, ראול סרוגו מסר: "נוסח הפיצוי הזה לא יאפשר להחזיר את הענף לפעילות אלה אם יזרמו אליו עשרות אלפי עובדים זרים שיחליפו את הפלשתינים. כדי לעמוד במשימות הקשות שלפניו על ממשלה לקדם מיד שורת החלטות שיאיצו את קצב הבנייה".
בהתאחדות אומרים היום כי על המדינה לפעול מיידית להאצת הבנייה על ידי: הפחתת מיסי רכישה של דירות וקרקע, הארכה מיידית של תמ"א 38 וקידום מהיר של התחדשות עירונית בפריפריה על ידי שיפוי מס (TAX CREDIT) ואספקת קרקע משלימה להבטיח מיגון גם לאוכלוסיות חלשות לא ממוגנות, הפחתת הבירוקרטיה לצורך קבלה מהירה של היתרי בנייה וטופס 4 (לאכלוס מהיר עם השלמת הבנייה), קידום פרויקטים לשכירות ארוכת טווח כולל מסלול השכרה לחמש שנים בחוק עידוד השקעות הון, תימרוץ קבלנים להרחבת התחלות הבנייה על ידי פריסת תשלומם עלות ופיתוח קרקעות המדינה, עסקאות שחלוף (קומבינציה) של המדינה עם קבלנים.
סרוגו הוסיף: "לצד הממשלה, גם על בנק ישראל להירתם למאמץ להאצת הבנייה והקמת התשתיות, על ידי הפחתת הריבית יחד עם איזון עליית שערי המטבעות על ידי מכירת מטבע חוץ"
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה