מדדים ומחקרים

סקר מנדטים דרמטי: נתניהו מתחזק, מי מתרסקים מתחת לאחוז החסימה?

שבוע בלבד לפני סגירת הרשימות, סקר חדש של חדשות 12 חושף מהפך בצמרת, התחזקות לנתניהו וקריסה מוחלטת של כמה מהשמות המוכרים ביותר בפוליטיקה הישראלית מתחת לאחוז החסימה

בנימין נתניהו (צילום Chaim Goldberg/FLASH90)
שבוע ויום בלבד לפני סגירת הרשימות לכנסת, המפה הפוליטית מציגה יחסי כוחות מתוחים. על פי סקר "חדשות 12" שפורסם אמש (שני), והראשון שנערך מאז הקמת מפלגת "עמך ישראל" בראשות עופר וינטר, מפלגת "ישר" בראשות גדי איזנקוט ניצבת בפסגה כמפלגה הגדולה ביותר וגורפת 24 מנדטים. מיד אחריה, מפלגת הליכוד בראשות בנימין נתניהו, שרושמת התחזקות קלה לעומת הסקר הקודם ומתייצבת כמפלגה השנייה בגודלה עם 23 מושבים.
הרחק מאחורי שתי הגדולות, מפלגת "ביחד" בראשות נפתלי בנט שומרת על כוחה ומתבססת עם 15 מנדטים. "הדמוקרטים" בראשות יאיר גולן משיגה 11 מושבים, ואילו "ישראל ביתנו" בראשות אביגדור ליברמן זוכה ל-9 מנדטים.
בקרב המפלגות החרדיות ובימין העמוק התמונה מעורבת: בעוד שיהדות התורה בראשות משה גפני שומרת על יציבות עם 8 מנדטים, "עוצמה יהודית" בראשות איתמר בן גביר רושמת היחלשות ומסתפקת גם היא ב-8 מנדטים.
בהמשך הרשימה, הרשימה המשותפת (חד"ש, תע"ל ובל"ד) בראשות יוסף ג'בארין משיגה 7 מנדטים, נתון זהה לזה של ש"ס, שנותרת בשפל. את רשימת המפלגות שעוברות את אחוז החסימה נועלות שתי מפלגות עם 4 מנדטים כל אחת: "עמך ישראל" החדשה של עופר וינטר ורע"ם בראשות מנסור עבאס.
הדרמה האמיתית של הסקר מתרחשת מתחת לאחוז החסימה, שם נרשמת קריסה של דמויות מפתח. הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' מקבלת 2.6% בלבד, בדומה למפלגת "בית ציוני המילואימניקים" של חילי טרופר ויועז הנדל שזוכה אף היא ל-2.6%.
מפלגת "זהות" של משה פייגלין עומדת על 2.1%, "הציבור החרדי" בראשות מוטי לייטנר משיגה 1.2%, ו"המפלגה הכלכלית החדשה" של ירון זליכה מגרדת את ה-1%. בתחתית הרשימה נמצאות כחול לבן של בני גנץ עם 0.9% בלבד, ו"האחדות" של גלעד ארדן שזוכה ל-0.5%.
חלוקת הגושים, בדומה לסקר הקודם, ממשיכה להאיר פנים לאופוזיציה. גוש מתנגדי נתניהו ניצב איתן על 70 מנדטים, המורכבים מ-59 מושבים למפלגות האופוזיציה ו-11 מנדטים למפלגות הערביות. מנגד, מפלגות הקואליציה הנוכחית מגיעות יחד ל-50 מנדטים בלבד.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה