מדדים ומחקרים

שירות התעסוקה במהלך מטורף: כמה בעלי חובות עתק שוקמו?

שנה לפיילוט של שירות התעסוקה, רשות האכיפה והגבייה והסיוע המשפטי המאפשר לחייבים לחזור לעבודה תוך הסדרת חובותיהם: 607 חייבים, שהיקף חובותיהם 147 מיליון שקל, החלו בתהליך הסדרת החוב ושיקום תעסוקתי, כ-360 נקלטו בעבודה. כל הנתונים בפנים
כפיר אדר |  4
קורונה עליה תעסוקה כסף (צילום Yonatan Sindel/Flash90)
מאז פרוץ משבר הקורונה, רבים מהשכירים ומהעצמאים בישראל צברו חובות, היקף החובות ומצבם של החייבים החריף ואף צפוי להחמיר עוד יותר בשנים הקרובות. נוכח הכרה בחומרת המצב, יצאו שירות התעסוקה ורשות האכיפה והגבייה בפיילוט למיזם משותף יחד עם האגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים, שתכליתו השבה לעבודה של תובעי הבטחת הכנסה חייבים תוך הסדר חובם. מטרת המיזם היא לאפשר מחד את שיקומם התעסוקתי ומאידך השבה ריאלית של חובותיהם לנושים או הליכים של שיקום כלכלי.
מאז החל הפיילוט בפעילותו, באוקטובר 2020 בעיצומו של הסגר השני, פנה שירות התעסוקה לכ-1,800 תובעי הבטחת הכנסה בהצעה להסדרת חובותיהם ולסיוע בהשבתם לעבודה. יצוין, כי יש מביניהם החייבים להוצאה לפועל ויש החייבים רק למרכז לגביית קנסות -  כאשר חובם הממוצע של החייבים להוצאה לפועל עומד על כ 321,000 שקל המתפלגים לשבעה תיקים שונים, שעה שלחייבים למרכז הקנסות שישה תיקי חוב בממוצע.
קצת נתונים דמוגרפים אודות החייבים: מרביתם הם גברים (72.8%) ופחות משליש נשים. 46.3% מהם מהחברה הערבית, הרבה מעבר לשיעורם באוכלוסייה, כאשר מבין היהודים, מהווים החרדים 3.6% והיהודים שאינם חרדים מהווים 50.1%. 65% מעל גיל 40 ו- 73% הם מאזורי הפריפריה (45% ממחוז דרום ו- 28% ממחוז צפון), כאשר בהתפלגות לפי אשכולות חברתיים כלכליים כ 39% מהם מהאשכולות הנמוכים (1-3) וכ- 56% מהם מאשכולות הביניים (4-7).
עוד יצוין, כי מרביתם המוחלטת הם בעלי השכלה שאינה עולה על תיכונית, כאשר 27.5% הם בעלי השכלה יסודית בלבד, 5.6% בעלי השכלה תיכונית חלקית, 47.7% בעלי השכלה תיכונית ללא בגרות ורק 3.2% הם בעלי השכלה אקדמית. באופן דומה, רובם המוחלט הם נעדרי מיומנויות דיגיטליות או בעלי מיומנויות דיגיטליות נמוכות (49% חסרי מיומנויות ו- 31% בעלי מיומנויות נמוכות). כמו כן, כ 24.2% מהם עובדים בלתי מקצועיים, 23.6% הם עובדי מכירות ושירותים, 13.8% הם בעלי מלאה בתחומי הבינוי והתעשייה ורק 4.3% מנהלים ו 3.5% בעלי משלח יד אקדמי.
בשנתו הראשונה של המיזם, למעלה משליש מסך דורשי העבודה החייבים אליהם פנו נענו בחיוב להצעת שירות התעסוקה, רשות האכיפה והגבייה והסיוע המשפטי והחלו בתהליכי חזרה לעבודה והסדרת החוב. אותם 607 החזיקו בחובות בהיקף של 147 מיליון שקל אשר טופלו - מהם בתשלום החוב או בהסדר עם הזוכה, מהם שבבקשה לאיחוד תיקים או פריסת תשלומים ומהם שבחדלות פירעון/ פש"ר, או בהגשת בקשה לביטול הליך/הגבלה בתיק. 
סך הכל, כ- 360 מדורשי העבודה החייבים שהשתתפו בפיילוט נקלטו במעגל העבודה מאז החל. מדובר בהישג משמעותי, כי אותם כ- 1800 שהו בממוצע כ- 18 חודשים בארבע השנים האחרונות מחוץ לשוק העבודה כאשר רובם אף תבעו הבטחת הכנסה. יתר על כן, למעלה ממחציתם פתחו את תיק החוב הראשון שלהם בהוצאה לפועל לפני למעלה מעשר שנים.
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    הוכחה
    מולייר 01/2022/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זה רק מוכיח שאיפה שיש רצון אמיתי הכל אפשרי רק חבל שעושים את זה שאר המובטלים שנלחמו כל חיהם לא להיכנס אבל אותם מזניחים ולאט לאט גם הם נכנסים לחובות בעל כרחם חבל שכך ועצוב שכך
    סגור
  • 3.
    חי בעננים
    נעמי 01/2022/02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    איזה דיבלול של קשת,שטויות והשקרים.המשרד הזה בקושי מוצא עבודת דחק לאדם אחד בקושי.לפי הכתוב,עוד יגידו שהמשרד הזה הציל את המשק מקריסה,פחחחחחח.היה טוב אם מבקר. המדינה היה חוקר את השחיתות והריקבון של המשרד הזה!
    סגור
  • 2.
    הלוואות
    אני 01/2022/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    איך אנשים מקבלים הלוואות ? הרי שום בנק לא יתן הלוואה אם אתה לקוח בעיתי .
    סגור
  • 1.
    שר המשפטים חייב לרסן את הוצאה לפועל
    חנוך 01/2022/02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שר המשפטים גדעון סער חייב לפעול מול ההוצאה לפועל לרסן אותם,
    סגור