השוק

משרד הכלכלה ישקיע כ-50 מיליון שקלים ב-17 מיזמים

הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה, תחלק מענקים בגובה של עד 15 מיליון שקלים לעסקים ומיזמים שישפרו את מצבם העסקי של עסקים קטנים ובינוניים שנפגעו ממשבר הקורונה

מערכת ice | 
סטארטאפים (צילום unsplash)
הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה פרסמה השבוע את המיזמים הזוכים במסגרת קול קורא שפרסמה עבור מיזמים או גופים עסקיים שיסייעו לבעלי עסקים שהעסק שלהם נפגע בעקבות משבר הקורונה. היקף התקציב שאושר למיזמים עומד על כ-50 מיליון שקלים. בין המיזמים הזוכים, מיזמים מימוניים להלוואות וערבויות ומיזמים עסקיים שיקדמו את יכולתם של העסקים לפעול בתקופת הקורונה.
בחודשים האחרונים, עם הטלת מגבלות התנועה ועל פעילותם של עסקים, נולדו יוזמות פרטיות שניסו לסייע לעסקים לעבור את התקופה הקשה. המשותף ליוזמות אלו שהן פנו לציבור הצרכנים, כדי לסייע לעסקים לגשר על הפער התזרימי שנוצר בעקבות הסגירה שלהם. הם שאפו להבטיח לעסקים תנועת לקוחות והכנסה גם בתקופה בה הן לא יכלו לפעול.
בימים אלו אישרה הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים את התקציב ל-17 מיזמים ויוזמות חדשות שיוכלו לשפר את מצבם של העסקים בעת הזאת. המיזמים נבחרו מתוך כ-90 הצעות שהוגשו לקול קורא שפרסם משרד הכלכלה והתעשייה. הפתרון המוצע צפוי להשפיע על הכלכלה בשני מישורים: חיזוק הפעילות העסקית של מבקש המענק והמוציא לפועל של היוזמה לצד קידום וחיזוק העסקים הקטנים והבינוניים על ידי המגזר העסקי בישראל.
במסגרת התכנית, זכו 3 מיזמים במסלול של מיזם מימוני: BTB, פלטפורת P2P (מימון המונים) המעמידה הלוואות לעסקים קטנים, אושר סך של 15 מיליון שקל עבור מתן הלוואת בהיקף של 246 מיליון שקל. אובלי - מתן ערבויות לעסקים במקום ערבות בנקאית. אובלי מציעה ערבות שבה העסק לא נדרש להעמיד את כל הסכום, כך שמרבית הסכום נשאר לרשות העסק ויכול לשרת אותו לפעילות ללא צורך לגייס הון נוסף רק בגלל הערבות. אושרו כ- 7 מיליון שקל, עבור ערבויות בהיקף של 70 מיליון שקל ו- קרנות קורת שתעניק הלוואות חוץ בנקאיות לעסקים מהחברה עבור עסקים המתקשים לקבל הלוואות במערכת הבנקאית. היקף ההלוואות יעמוד על 14 מיליון שקל, הלוואות של עד 100 אלף שקל לעסק. השתתפות המדינה תעמוד על כ- 7 מיליון שקל.
המיזמים המימונים, יספקו פתרונות תזרימיים ומימוניים לבעלי העסקים, כשהמודל העסקי של המיזם יצטרך לשקף סיכוי סביר של החזר הכסף המושקע, תוך השתתפות הממשלה במרכיב הסיכון של היוזמה. גובה הסיוע במיזם מימוני כזה יהיה בשיעור של עד 50% מתקציב המיזם ועד לסך של 15 מיליון שקל. 
מיזמים עסקיים, יספקו פתרונות להתמודדות עם השפעות הקורונה, בין אם באמצעות התפתחות עסקית, או באמצעות הגדלת המכירות וכיוצא בזה. גובה הסיוע במיזם עסקי יהיה בשיעור של עד 50% מתקציב המיזם ועד לסך של 5 מיליון שקלים. במסגרת המיזמים העסקיים אושר סיוע בהיקף של כ-18 מיליון שקל, עבור מיזמים מתחום המסחר מקוון, לוגיסטיקה ומשלוחים.
רן קויתי, מנהל הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים אמר: "התפשטות נגיף הקורונה הביאה לכך שאף לאחר הפחתת ההגבלות על הפעילות במשק, עסקים רבים חזרו לפעול במציאות חדשה שלא הכירו עד כה. נדרש מענה לקושי הרב של העסקים בהשגת אשראי כמו גם אתגרים חדשים בהגדלת מאגר הלקוחות ומקסום פוטנציאל הרווח. אנו סומכים על המגזר העסקי שיידע להציע פתרונות מקוריים וחדשניים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה