קריירה ולימודים

מבקר המדינה דורש מענק גדול בסיום תפקידו: זו הסיבה

ועדת הכספים התכנסה בכדי לדון בפנייתו של מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן לקבלת מענק הסתגלות של 70% משכרו הנוכחי למשך שנה. אנגלמן צפוי לסיים את תפקידו בעוד כשנה
מערכת ice | 
מתניהו אנגלמן (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, shutterstock)
מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן שצפוי לסיים את כהונתו ביוני 2026, הגיש בקשה לוועדת הכספים לקבלת מענק הסתגלות בעת סיום התפקיד. 
ועדת הכספים בראשותו של משה הגפני דנה היום (שלישי) בפנייתו של אנגלמן שיפרוש בקיץ הבא, בגיל 61. מבקר המדינה, מבקש כסכום שקרוב לחצי מיליון שקל, המהווה כ-70% מגובה שכרו במשך שנה אחת. 
על פי החוק, מבקר המדינה נדרש לצינון של שלוש שנים אך לפי הבקשה, התפקיד לא זכאי לקבלת תגמל הסתגלות באופן אוטומטי. לפניו, מי שיאיישו את התפקיד הגיעו לגיל פרישה ולא זכו לקבלת המענק. 
יועץ המשפטי של משרדו, יואל הדר בבקשתו לוועדת הכלכלה הדגיש כי תפקיד מבקר המדינה יעוגן בחוק לקבלת מענק הסתגלות כמו שאר תפקידים ציבורים אחרים. ההחלטה על קבלת המענק תלויה כעת בהחלטת הוועדה. 
עד שיפרוש אנגלמן ומשרדו מנהלים חקירה על הכשלים של מדינת ישראל במתקפת ה-7 באוקטובר. בכנס 'אלי הורוביץ לכלכלה וחברה' אמר: "בניגוד לטענות משוללות יסוד שמעלים גורמים בעלי אינטרס, אני שב ומדגיש: אנחנו בודקים את כולם, מראש הממשלה ומטה - איש לא חסין מביקורת המדינה. כמבקר המדינה אני מחויב אך ורק לאזרחי ישראל".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה