כסף וצרכנות
כדאי שתבדקו: 9 חברות הביטוח האלו יסבירו למה העלו מחירים
9 חברות ביטוח נדרשות להסביר את תעריפי ביטוחי הרכב הגבוהים. ברשות שוק ההון עלה חשש כי חברות הביטוח ניצלו את גל ההתייקרויות בשוק - שנבע מגניבות רכבים, עלייה במספר התאונות ובמחירי החלפים - כדי להעלות מחירים מעבר לנדרש

רשות שוק ההון פנתה לתשע חברות ביטוח מובילות בישראל בדרישה לנמק את הפער בין תעריפי ביטוח הרכב (מקיף וצד ג') שהן גובות לבין עלות הסיכון והתביעות בפועל. על פי הפרסום הבוקר (ראשון) בכלכליסט החברות - הפניקס, שלמה, שומרה, איילון, הראל, מגדל, מנורה, כלל וביטוח ישיר - מחזיקות יחד בנתח שוק של 82% מענף ביטוח הרכוש, כאשר הפניקס מובילה עם נתח שוק של 15.1%.
הבדיקה החריגה שיזמה הרשות בספטמבר האחרון מעלה חשש כי חברות הביטוח ניצלו את גל ההתייקרויות בשוק - שנבע מגניבות רכבים, עלייה במספר התאונות ובמחירי החלפים - כדי להעלות מחירים מעבר לנדרש. אם החברות לא יספקו הסברים מניחים את הדעת, הרשות עשויה להפעיל את סמכותה החריגה ולהורות על הפחתת התעריפים. במקביל, הרפורמה בענף החלפים שתוכננה להיכנס לתוקף ב-1.5, שמטרתה להתבסס על מחירי השוק של החלפים במקום מחירי המחירון הגבוהים, אמורה הייתה להוות צעד משמעותי נוסף בהוזלת מחירי הביטוח.
רק לפני כמה חודשים נרשמה דרמה בתחום הביטוח בישראל. שבע חברות ביטוח מובילות נדרשו להחזיר סכום מדהים של 600 מיליון שקל ללקוחותיהן. החלטה זו, שאושרה על ידי השופטת מיכל נד"ב מבית המשפט המחוזי מרכז, מסמנת סיום דרמטי לסאגה משפטית שנמשכה למעלה מעשור. התביעות הייצוגיות, שהוגשו בין השנים 2010-2012, חשפו פרקטיקה שנויה במחלוקת של גביית "גורם פוליסה" בביטוחי מנהלים, שלטענת התובעים הייתה בלתי חוקית.
עוד ב-
הסדר הפשרה החדשני כולל לא רק החזר כספי משמעותי, אלא גם הנחה של 50% בגבייה העתידית של רכיב העמלה. מעניין במיוחד הוא ההיבט של החזר התשואה: בעוד שחברות הביטוח טענו להצמדה למדד בלבד, השופטת נד"ב קבעה כי ההחזר יכלול 90% מהתשואה בפועל. זוהי החלטה מהפכנית, בהתחשב בכך שהתשואה במסלול הכללי עמדה על 82% בתקופה הרלוונטית, לעומת עלייה של 13% בלבד במדד המחירים לצרכן.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה