כסף וצרכנות
חדשים על המדף: מוצרים מיוחדים לחג שאתם חייבים להכיר
לקראת חג השבועות, יצרני המזון משיקים שפע של מוצרים חדשים – ממגשי גבינות עשירים, דרך רטבים מוכנים לפסטה ועד פוקצ’ות מוכנות לאפייה ויינות קיציים. אלו הם המוצרים שכדאי שתכירו. סקירה
חג השבועות מתקרב, ואיתו גם המרוץ להכנת שולחן חג עשיר בטעמים. גבינות, דגים, מאפים ויינות תופסים את הבמה ונעלמים מהמדפים. חברות רבות משיקות לקראת החג מוצרים חדשים שמדברים את רוח החג – אבל גם עונים לצרכים יומיומיים כמו נוחות, קלות הכנה ואפשרויות מגוונות לצמחונים ולרגישים ללקטוז. לא הכל מרגש, אבל כמה מהם בהחלט שווים תשומת לב.
הגבינות חוזרות לקדמת הבמה
אם יש מוצר שאי אפשר להתעלם ממנו בשבועות – זו גבינה. מחלבות יורו מציגות השנה גבינת סטרצ'אטלה – תערובת של שערות מוצרלה טרייה ושמנת עם קמצוץ מלח. מרקמה העדין הופך אותה לגמישה במיוחד: היא תתאים לסלטים קרים, תשתלב היטב על פיצה או תיתן טאץ' עשיר לברוסקטה.
אם יש מוצר שאי אפשר להתעלם ממנו בשבועות – זו גבינה. מחלבות יורו מציגות השנה גבינת סטרצ'אטלה – תערובת של שערות מוצרלה טרייה ושמנת עם קמצוץ מלח. מרקמה העדין הופך אותה לגמישה במיוחד: היא תתאים לסלטים קרים, תשתלב היטב על פיצה או תיתן טאץ' עשיר לברוסקטה.
בתנובה הלכו השנה על שתי מגמות ברורות – מצד אחד עיבוי, ומצד שני גיוון. פרוסות הגבינה הצהובה החדשות שזכו לשם "עמק בומבה" מגיעות בעובי כפול – במיוחד למי שאוהב טוסט נמתח עם נוכחות. במקביל, סדרת פיראוס מתרחבת עם מוצרי עיזים: גבינה למריחה ויוגורט קרמי עשיר שמתאים גם לרגישים ללקטוז.
גם מחלבות רמת הגולן, שנרכשו לאחרונה על ידי קבוצת זנכל, שומרות על קו מגוון: גבינות עיזים כמו פטה וצפתית, יוגורטים מחלב כבשים, משקה בננה ושוקו, ואפילו חלב שמתאים במיוחד לאספרסו.
טרה, מצידה, מביאה את נעם גאודה – גבינה חצי קשה עם 30% שומן שמיועדת בעיקר לכריכים ולאפייה. נקודת זכות: כל הסדרה מגיעה ללא חומרים משמרים.
ומי שמבשל ולא רק חותך – ימצא עניין בסדרת רטבי השמנת של מחלבת גד, שחוזרת למדפים. ארבעה טעמים נגישים כמו רוזה מסקרפונה או רוטב שמנת עם פקורינו ופלפל שחור, מאפשרים בישול מהיר בלי לוותר על תחושת "הכנתי בעצמי".
ומה ליד הגבינות?
שבועות הוא כבר מזמן לא רק חג חלבי, אלא שולחן עשיר יותר – עם מאפים, דגים, פשטידות ופסטות. סדרת הדגים של מיכל אנסקי כוללת טעמים פחות שגרתיים: סלט טונה בתיבול צ'יפוטלה, סלמון גרבלקס, ואפילו איקרה בסגנון מקסיקני. המוצרים נמכרים דרך וולט מרקט ומיועדים למי שמעדיף לדלג על ההכנה ולגשת ישר לצלחת.
שבועות הוא כבר מזמן לא רק חג חלבי, אלא שולחן עשיר יותר – עם מאפים, דגים, פשטידות ופסטות. סדרת הדגים של מיכל אנסקי כוללת טעמים פחות שגרתיים: סלט טונה בתיבול צ'יפוטלה, סלמון גרבלקס, ואפילו איקרה בסגנון מקסיקני. המוצרים נמכרים דרך וולט מרקט ומיועדים למי שמעדיף לדלג על ההכנה ולגשת ישר לצלחת.
אם אתם בכל זאת מתכוונים לאפות, סנפרוסט מציעה שני לקטים מוכנים: האחד לפשטידת ברוקולי וכרובית, והשני לתבשילים עם בצלים סגולים ולבנים – חיתוך כבר לא דרוש. ולמי שמחפש פחמימה חגיגית בלי הרבה מאמץ, במעדנות משיקים פוקצ’ה מוכנה לאפייה בת 10 דקות, עם תבלינים שמגיעים בנפרד (מלח גס, רוזמרין וטימין) – רק לפזר ולהכניס לתנור.
חברת החלב תנובה גם נכנסת לזירה הזו עם קוביות סלמון מוכנות לבישול – אידאלי למוקפץ או כתוספת קרה לסלט.
יין לסיום
ולבסוף, קשה לדמיין את שולחן החג בלי בקבוק יין אחד לפחות. בטפרברג מציגים את קולומבר 2024 – יין לבן יבש ורענן, ואת אסנס רוזה 2023 עם גוון קליל שמתאים לערב קיצי.
יקב תבור מציע רוזה מענבי מרלו מכרמי רמת סירין, לצד בלנד לבן משילוב של קולומבר ושנין בלאן. שניהם מאופיינים בארומה פירותית והם בחירה טובה לשולחן החג – גם למי שלא מגדיר את עצמו כחובב יין.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



