כסף וצרכנות

הדרמה הביטחונית בעיצומה – אבל הציבור לא רץ להצטייד

בעקבות התקיפה של ארצות הברית באיראן, נראה כי הצרכנים הפכו למתורגלים. זה מה שקורה הבוקר ברשתות המזון
ענת סימן טוב | 
צילום vecteezy
אמש, ארצות הברית הצטרפה למתקפה הישראלית על מטרות באיראן, כשהפציצה נקודות אסטרטגיות ברחבי המדינה. בתגובה, נשמעו הבוקר אזעקות במספר מוקדים בישראל. על רקע ההתפתחויות הביטחוניות, התחזיות דיברו על בהלה מחודשת שתגרור נהירה של צרכנים לרשתות המזון – אך בשטח התמונה שונה לחלוטין.
למרות הדרמה הביטחונית, רשתות המזון בישראל דיווחו על שגרה יחסית. "די מנומנמות", כך מגדירים את התנועה בסניפים גורמים בכירים בענף הקמעונאות, שהופתעו מהתגובה הרגועה של הציבור. לדבריהם, בניגוד לגל הקניות ההמוני שאפיין את השבוע שעבר, הפעם נרשמה ירידה חדה בנוכחות הלקוחות – ייתכן שבעקבות החשש לצאת מהבית בזמן האזעקות.
ועדיין, לא כל הרשתות חוו ירידה. רשת קרפור דיווחה על עלייה של כ-40% בכמות הלקוחות לעומת ימי ראשון רגילים, במיוחד בסניפים המרכזיים. גם רשת ויקטורי הצביעה על עלייה של כ-30% בהיקף המבקרים – נתונים שמראים כי חלק מהצרכנים בחרו להקדים ולהצטייד בכל זאת, גם אם באווירה רגועה יותר.
"יש נוכחות, אבל אין בהלה," אמר בכיר ברשת קמעונאית גדולה. "הצרכנים אולי למדו לחיות עם המציאות הביטחונית המשתנה – או שפשוט מחכים לראות מה יהיה בהמשך היום".
בשורה התחתונה, נראה כי הציבור מגלה יותר איפוק ביחס לימים סוערים קודמים, ושהאזעקות הבוקר לא הובילו להתפרצות קניות – לפחות לא בשלב זה. עם זאת, גורמים בענף עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות הביטחוניות והשלכותיהן על התנהגות הצרכנים בשעות ובימים הקרובים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה