כסף וצרכנות

נשיא איגוד המסחר: "העסקים יברחו מהארץ"

בימים אלו מתקיימת ועידת הקניונים והמסחר בעיר הדרומית, אילת. במסגרתה נשיא איגוד המסחר, שחר תורג'מן דיבר על הרפורמה הצפויה של שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' להגדיל הייבוא האישי "עסקים בארץ יהרסו"
ענת סימן טוב | 
שחר תורג'מן (צילום עופר חגיוב)
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' מקדם בימים אלו מספר רפואומת. אחת מהן, היא  להעלות את גובה הפטור על יבוא אישי מחו"ל מ‑75 ל‑150 דולר, מהלך שהוצג כאמצעי להקל על יוקר המחיה,  מעוררת ביקורת חריפה מהשוק המקומי. בעקבות המהלך, איגוד לשכות המסחר, בראשות שחר תורג'מן, כינס מסיבת עיתונאים שבה הזהיר מהשלכות כלכליות קשות על עסקים בישראל.
הבוקר במסיבת עיתונאים בכנס הקניונים והמסחר שבאילת, העלה נשיא איגוד המסחר שחר תורג'מן, בייעוץ יחד עם פירמת רואי‑חשבון, בדיקה וממנה עולה תמונה מדאיגה: הכפלת הפטור תיצור תמריץ חזק מאוד ל״ייבוא אישי דרך חו״ל״,  כלומר לייבוא או מכירה של מוצרים דרך חברות שמפעילות את העסק מחוץ לישראל. המודל שעל הפרק כולל פעילות תפעולית, כוח‑אדם, שכירות והנהלה מחו״ל, ושילוח ישיר לצרכנים בישראל.
עלויות תפעול בשוק המקומי גבוהות, ולכן חברה שפועלת מחו״ל ונהנית מהפטור, יכולה להציע מוצרים בזול יותר מפירמות ישראליות, ולעתים בהפרש של עד כ־50% או יותר, ולזכות בנחת על ה‑18% מע״מ שהמדינה “ויתרה” עליה.
תורג'מן הזהיר כי מהלך כזה עשוי לעודד “בריחת עסקים” מהארץ,  מצד עסקים שכבר לא מסוגלים להתחרות במחיר מול יבוא אישי, מצד תחרות לא הוגנת מצד מי שממלא את התנאים מהחוץ, ומצד אובדן אפשרויות תעסוקה, ייצור מקומי ותנועת כסף בשוק הישראלי.
נציגים של עסקים קטנים בינוניים, שהזמינו לזירה גם הם, סיפרו על הפגיעה המיידית הצפויה: כשפטור כזה מאפשר יבוא אישי בכמות ובמחירים תחרותיים,  הסיכוי שחנויות קטנות, מקומיות, יעמדו בתחרות, קטן מאוד. בסיום המסיבת‑עיתונאים עשרות בעלות ובעלי עסקים עלו לבמה, הניפו שלטים וקראו לראש הממשלה ולשר האוצר לעצור את המהלך לפני שיהרוס עסקים ישראלים ברחבי הארץ.
לטענת איגוד לשכות המסחר,  המנגנון החדש לא רק פוגע בעסקים, אלא גם מעוות את התחרות, משום שהוא מעניק יתרון מובהק ליבואנים זרים או ישראלים שפועלים מבחוץ, על חשבון מי שמפעיל עסק כאן, משלם שכירות ומע״מ כחוק.
 
הרפורמה תבוא לטובת הצרכנים שהעלו את קצב ההזמנות שלהם בשנים האחרונות, ויעלו יותר לאחר אישור הרפורמה. אך, אישור הרפרומה עשוי לפגוע בעסקים ובכלכלת ישראל.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה