כסף וצרכנות
הנתונים נחשפים: ירידה בלינות במלונות בישראל
נתונים חדשים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה חושפים כי, עולם התיירות מתאושש אך לא בצורה דרמטית כמצופה. כל הפרטים
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת היום את נתוני לינות הישראלים והתיירים במלונות תיירות לחודשים ינואר עד נובמבר 2025 והמספרים מעניינים.
לפי הדו"ח, נרשמו בתקופה זו כ-19.6 מיליון לינות של ישראלים, ירידה לעומת 20.9 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד. מתוך כלל הלינות השנה, 86% היו של ישראלים, לעומת 92% בשנה שעברה.
תפוסת החדרים הממוצעת עמדה על 53% בלבד, ירידה מהותית לעומת 61% בינואר–נובמבר 2024. הפילוח האזורי חושף פערים משמעותיים: במחוז ירושלים נרשמה התפוסה הנמוכה ביותר (39%), ואילו במחוז הדרום, הגבוהה ביותר (69%). שעל פניו הנתונים נשארו די דומים לחודש אוקטובר 2025.
חודש נובמבר היה חודש הקניות והמצבעים גם בתיירות. לפי הנתונים העיר עם התפוסה הכי גבוהה הייתה אילת עם 70% תפוסה מיד אחריה ים המלח עם 60% ואת המקום השלישי תפסה העיר חיפה עם 53%.
עוד ב-
על פי דיווחים שהתקבלו, במלונות תיירות נרשמו בחודש נובמבר 1.9 מיליון לינות, מתוכן 1.6 מיליון של ישראלים ו-0.4 מיליון של תיירים. בחודש נובמבר אשתקד היו 1.5 מיליון לינות, מתוכן 0.1 אלף לינות של תיירים ו-1.4 מיליון לינות של ישראלים כולל תושבים שפונו.
תפוסת החדרים במלונות בחודש נובמבר הייתה 53% (52% נובמבר 2024). בפילוח לפי יישובים נבחרים נמצא כי תפוסת החדרים הגבוהה ביותר נרשמה באילת (71%), ואחריה ים-המלח (60%). תפוסת החדרים הנמוכה ביותר נרשמה בטבריה (32%).
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



