כסף וצרכנות
אכזבה למיליוני ישראלים: זו העיר שתתחיל לגבות 150 שקל על חניה בחוף
הצעה חדשה שתעלה של העייריה עשויה לשנות לחלוטין את מפת הבילוי שלכם בסופי השבוע. סגן ראש העיר, מציע להגדיל את אגרת החניה בימי שישי ושבת על תושבי חוץ מ-30 שקלים כיום ל-150 שקל
הצעה חדשה שתעלה בתחילת חודש ספטמבר להצבעה במועצת עיריית ראשון לציון עשויה לשנות לחלוטין את מפת הבילוי שלכם בסופי השבוע. סגן ראש העיר, עידן מזרחי, מציע להטיל אגרת חניה בסך 150 שקל ליום בימי שישי ושבת על תושבי חוץ - מחיר שמטרתו המוצהרת היא להרחיק נופשים מחוץ לעיר ולפנות את רצועת החוף העמוסה לתושבים המקומיים.
כיום, המחיר עומד על כ-30 שקל לתושבי חוץ לאורך כל ימות השבוע. בעירייה מסבירים כי תושבי ראשון לציון מממנים מדי שנה 40-50 מיליון שקל עבור תחזוקה, ניקיון ושירותי הצלה בחוף, אך בסופי שבוע אינם מצליחים למצוא חניה. המחיר הגבוה מוגדר על ידי יוזמי ההצעה כ"תעריף מרתיע" שנועד לגרום לתושבי הערים השכנות במרכז לחפש אלטרנטיבות בחופים אחרים.
רצועת החוף הנוכחית של ראשון לציון משתרעת על פני קילומטר אחד בלבד וכוללת כ-2,200 מקומות חניה בלבד. בשל הנגישות הגבוהה מכביש 20 (נתיבי איילון) ומכביש 431, החניונים מתמלאים עד אפס מקום מדי שבת כבר בסביבות השעה 11:00 בבוקר, והעירייה נאלצת לחסום את הגישה לרכבים.
בעירייה דוחים כרגע את הקונספט של קווי שאטל לחוף, ומציינים כי קיימים חניונים במרחק של 7-8 דקות הליכה, בהם ניתן לחנות ולהגיע רגלית. עם זאת, העירייה צפויה לקבל בעתיד שני קילומטרים נוספים לרצועת החוף, אך עד אז התעדוף המלא בסופי השבוע יינתן לתושבי העיר בלבד.
עוד ב-
במידה וההצעה תאושר, מבלים שאינם תושבי ראשון לציון שיבקשו להימנע מהתשלום הגבוה ייאלצו להדרים לחופי אשדוד או להצפין לחופי בת ים ותל אביב. "כשמדובר במשאב עירוני מוגבל כמו חוף הים, לתושבי ראשון לציון צריכה להיות עדיפות ברורה", אמר סגן ראש העיר, עידן מזרחי. "אפעל בשיתוף פעולה עם ראש העיר, רז קינסטליך, כדי שההצעה תאושר בישיבת מועצת העיר הקרובה וכדי שנוכל לומר בפשטות: מחזירים את חוף הים לתושבים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.חוצפה ישראלית קלאסיתיוסי 08/2026/23הגב לתגובה זו0 0המדינה צריכה לאכוף את בעלותה על כל החופים גם בים התיכון וגם בכנרת ובמלח ולהסדיר חניות למכוניות לעשרות אלפי רכבים בחינם או תחבורה ציבורית ראויה והמונית בתשלום רגיל אבל אנו ברפובליקת בננות כידוע וכלום לא ישתנה ואנשים ישלמו דמי גזל ויקטרו ויחנוסגור



