כסף וצרכנות

בשורה למאות אלפי ישראלים: מענק עד 2,500 שקל ישר לחשבון

מענק "כלכלת הבית" למשרתי מילואים פעילים משולם מדי שנה, וב-2026 חלק מהזכאים עשויים לקבל תוספת של עד 1,250 שקל. הכסף מועבר ישירות לחשבון הבנק, ללא צורך בהגשת בקשה
כסף (צילום shutterstock)
משרתי מילואים פעילים עשויים למצוא בתקופה הזו תשלום נוסף בחשבון הבנק: מענק "כלכלת הבית", שנועד לסייע בהוצאות משק הבית, ובהן תשלומים כמו ארנונה וחשמל. המענק הבסיסי עומד על 1,250 שקל בשנה ומועבר ישירות על ידי מופת לחשבון הבנק המעודכן במערכות צה"ל.
בשנת 2026 המענק עשוי להיות גבוה יותר עבור מי שביצעו לפחות 45 ימי מילואים במהלך השנה, בכל סוג צו, ומשויכים ליחידה באחד ממדרגי הפעילות שנקבעו. התוספת עומדת על 1,250 שקל למשרתים ביחידות במדרג א'+, 1,065 שקל למדרג א' ו-815 שקל למדרג ב'. בהתאם לכך, הסכום הכולל יכול להגיע ל-2,500 שקל.
הזכאות למענק הבסיסי ניתנת למי שמוגדרים על ידי צה"ל כ"משרתי מילואים פעילים". לפי המידע הרשמי, מעמד זה ניתן למי שנמנה עם מערך המילואים וביצע לפחות 20 ימי מילואים בתקופה של 3 שנים רצופות או חלק מהן. עבור משרתים במערך הלוחם הרף הוא 15 ימים, בכפוף לתנאים שנקבעו.
מתי הכסף משולם? בחודשים אוגוסט ונובמבר בכל שנה מופק דוח זכאים למענק. משרתי מילואים שהוכרו כמשרתי מילואים פעילים עד חודש מאי יקבלו את המענק לא יאוחר מחודש ספטמבר. עבור משרתי מילואים שהזכאות שלהם נכללה בדוח המופק בחודש נובמבר, התשלום יועבר לא יאוחר מחודש דצמבר. המענק מועבר ישירות לחשבון הבנק כפי שהוא מעודכן במערכות צה"ל.
התשלום אינו דורש מהמשרת להגיש בקשה. לאחר הפקת דוח הזכאים מתבצעת בחינה פרטנית של תנאי הזכאות, ולאחר מכן מועבר הכסף על ידי מופת. התוספת שנקבעה למי שביצעו 45 ימי מילואים לפחות בשנת 2026 ומשויכים ליחידות במדרגים הרלוונטיים היא חד-פעמית לשנת 2026.
בנוסף למענק "כלכלת הבית", קיימת גם הטבה נפרדת של מענק קייטנות וצהרונים בסך 1,500 שקל, בכפוף לתנאים שנקבעו. במקרה הזה, מועדי התשלום הם 1.9 למשרתים שהשלימו את 5 ימי השירות הנדרשים בחודש יולי, 1.10 למי שהשלימו את הימים הנדרשים בחודש אוגוסט, ו-1.12 למי שזכאותם למעמד "משרת מילואים פעיל" נפתחה ב-1.11.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה