כסף וצרכנות

מנכ"ל לאומי מודה: "כשל חמור" - והשינוי הדרמטי בדרך ללקוחות

אחרי שפתח חשבון ברשת X והזמין את הציבור להציף בפניו בעיות בשירות, מנכ"ל בנק לאומי חנן פרידמן ממשיך לספק תשובות מפתיעות. הפעם הוא מודה כי תהליך בסיסי ללקוחות עסקיים אינו מתאים ל-2026 ומתחייב למהפכה עד סוף השנה
מערכת ice | 
בנק לאומי (צילום Magma Images)
פחות משבוע לאחר שמנכ"ל בנק לאומי, חנן פרידמן, החליט לפתוח ערוץ ישיר מול הציבור ברשת X, המהלך יוצא הדופן כבר מתחיל לייצר התחייבויות מעשיות. הפעם מדובר בבשורה שעשויה להיות משמעותית במיוחד עבור בעלי חברות קטנות: האפשרות לפתוח חשבון בנק לחברה בע"מ באופן דיגיטלי, מבלי להידרש להגיע פיזית לסניף.
הנושא עלה בעקבות שאלה שהופנתה לפרידמן ברשת. אחד הגולשים תהה מדוע לא ניתן לפתוח חשבון לחברה בע"מ ללא הגעה לסניף, בדומה לאפשרות הקיימת בפתיחת חשבון פרטי.
פרידמן בחר שלא להסתפק בתשובה טכנית או בהפניה לשירות הלקוחות, ואף מתח ביקורת חריגה על המצב הקיים בבנק שבראשו הוא עומד. "הוא צודק. העובדה שבשנת 2026 צריך להגיע פיזית לבנק כדי לפתוח חשבון לחברה בע"מ (לחברות קטנות) היא כשל חמור. מתנצל בפני כל מי שטורטר לסניף", כתב מנכ"ל לאומי.
אלא שהחלק המשמעותי יותר בתשובתו הגיע מיד לאחר מכן. פרידמן הודיע כי בכוונת הבנק לשנות את התהליך עוד השנה: "כעת אני מודיע - עד סוף 2026 ניתן יהיה לעשות זאת באופן מלא בדיגיטל של לאומי (לחברות בינוניות וגדולות ניתן כבר היום)".
ההצהרה מסמנת שינוי משמעותי עבור בעלי עסקים קטנים וחברות, שנדרשים כיום, לפי דברי פרידמן עצמו, להגיע לסניף לצורך פתיחת החשבון. אם לאומי אכן ישלים את המהלך עד סוף השנה, התהליך אמור לעבור למתכונת דיגיטלית מלאה, בדומה לשירותים בנקאיים רבים שכבר עברו בשנים האחרונות מהסניפים לאפליקציות ולאתרי הבנקים.
הבשורה מגיעה על רקע הנוכחות החדשה והמתוקשרת של פרידמן ברשת X. כפי שפרסמנו, מנכ"ל לאומי הצטרף לרשת רק לאחרונה במטרה לנהל שיח ישיר עם לקוחות והציבור, והמהלך צבר תאוצה במהירות. 
הנוכחות של פרידמן ברשת כבר הפכה בעצמה לסוג של קמפיין עבור לאומי. אחד הגולשים אף טען בפניו כי הפעילות שלו בטוויטר היא "הפרסומת הכי טובה" של הבנק בעשור האחרון, ותהה מדוע היה צורך להשקיע מיליונים בפרזנטור עומר אדם. פרידמן השיב כי כלל לא התכוון לייצר מהלך פרסומי, אלא הגיע לרשת כדי לשוחח עם הלקוחות והציבור, והודה כי עוצמת החשיפה הפתיעה אותו. 
כעת מתברר כי לפחות במקרה אחד, השיח הישיר הזה עשוי להתגלגל גם לשינוי בשירות עצמו. עבור לאומי מדובר גם במבחן: אחרי שמנכ"ל הבנק הגדיר בפומבי את הדרישה להגיע לסניף כ"כשל חמור" והציב יעד ברור לסוף 2026, ההבטחה כבר נמצאת על השולחן - והלקוחות העסקיים יוכלו לבדוק בתוך חודשים ספורים האם היא אכן הפכה למציאות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה