כסף וצרכנות
דחיית ההלוואות בחברות האשראי: כל מה שצריך לדעת על המתווה החדש
לקוחות שלקחו הלוואות עד 100,000 שקל מחברות כרטיסי האשראי יוכלו לדחות אותן עד 3 חודשים, ואף לקבל דחייה נוספת. גם בעלי עסקים יהיו זכאים לדחיית תשלומים, אך יש לכך מחיר. מה כולל המתווה החדש? כל הפרטים
כל חברות האשראי יוכלו לדחות הלוואות ללקוחותיהן, כך החליטה המערכת הבנקאית בעקבות הקשיים הכלכליים אליהם הוביל משבר הקורונה. בבנק ישראל ציינו כי בעקבות השלכות משבר הקורונה, גובש מתווה וולונטרי לדחיית תשלומי הלוואות, שאומץ על ידי כל חברות כרטיסי האשראי. המתווה ייכנס לתוקפו בימים הקרובים ולכל המאוחר ב-16 באוקטובר.
ע"פ המתווה התקף על חברות האשראי, צרכנים יוכלו לדחות הלוואות בהיקף של עד 100,000 שקל לטוח של עד 3 חודשים ללא שיקול דעת חברת האשראי. בנוסף, ישנה אופציה, בהתאם לשיקול דעת החברה, לדחייה נוספת של 3 חודשים להלוואות אלו (עד 6 חודשים במצטבר). הדחייה ללא שיקול דעת החברה היא של רכיב הקרן בהלוואה. חברת כרטיסי האשראי רשאית לאפשר גם דחייה של הריבית בנוסף לדחיית הקרן.
באשר להלוואות לעסקים, בפיקוח על הבנקים מדגישים כי לעסק עם מחזור פעילות שנתי של עד 25 מיליון שקל, אשר נפגע כתוצאה מהמשבר, תתאפשר דחייה לתקופה של עד 3 חודשים, בהתאם לשיקול דעת החברה.
המתווה בא בהמשך להקלות שונות, לרבות דחיות תשלומים, שכבר ניתנו על ידי חברות כרטיסי האשראי, והוא מציג את תנאי המינימום בדחיית תשלומי ההלוואות.
בבנק ישראל מדגישים כי כי דחייה התשלומים כרוכה בעלות מסוימת, לכן יש לעשות שימוש בצעד זה רק במידת הצורך. כמו כן, חשוב להבין כי דחיית התשלומים תגרור תשלום גבוה בהמשך (מבחינת עלות הריבית, סכום חיוב חודשי לחיוב לאחר הדחייה, וכיוצ"ב), דבר שעל הלקוח לקחת בחשבון, על מנת שיוכל לקבל החלטה מושכלת.
המפקח על הבנקים, יאיר אבידן: "גיבוש המתווה שאומץ על ידי חברות כרטיסי האשראי מהווה אבן דרך נוספת בסיוע הנרחב המוענק, בעידוד הפיקוח על הבנקים, ללקוחות הבנקים וחברות כרטיסי האשראי במטרה להתמודד עם השלכות תקופה מורכבת זו. מתחילת המשבר, נקטו חברות כרטיסי האשראי ביוזמות שונות על מנת לסייע ללקוחותיהם להתמודד עם השלכות המשבר, ואני מברך אותן על גיבוש מתווה אחיד ומקיף, המותאם למאפייני חברות כרטיסי האשראי, ואשר יסייע ללקוחות בקשיים התזרימיים איתם הם מתמודדים. הפיקוח על הבנקים ימשיך במשימתו לסייע ללקוחות לעבור את התקופה הזו עם פגיעה מינימלית ככל שניתן ויבחן צעדים נוספים להשגת מטרה זו, תוך ניהול סיכונים מושכל ואחראי".
מתווה זה נוסף להודעת הפיקוח על הרחבת המתווה לדחיית תשלומי הלוואות בתחומי המשכנתא, האשראי הצרכני, ואשראי לעסקים, על ידי הבנקים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה


