כסף וצרכנות

ביטוח לאומי חושף: זה המענק הכי גדול שמגיע לכם

על פי הסיכום השנתי של ביטוח לאומי, הקצבה המשולמת ביותר היא קצבת אזרח ותיק במהלך השנה האחרונה, ליותר ממיליון אזרחים. הקצבה השנייה בגודלה ששולמה בשנה האחרונה היא קצבת נכות כללית, שירותים מיוחדים וילד נכה עבור כ-470 אלף תושבים בסך של כ-23 מיליארד שקל. פירוט מלא בפנים
מערכת ice |  14
מענקים (צילום freepik, shutterstock)
על פי סיכום שנתי של הביטוח הלאומי, בשנת 2022 הגיעו למעלה מ-52 מיליון פניות אל הביטוח הלאומי. כ-77% מתוכם הגיעו דרך פניות אישיות באתר המוסד, 12% דרך המוקדים (יותר מ-5 מיליון פניות), 4% בקבלת קהל ועוד כ-4% בעמדות שירות עצמי ברחבי הארץ. 
הביטוח הלאומי פתח, מאז משבר הקורונה מספר גדול של ערוצי שירות לציבור, גם באופן פרונטלי וגם באופן דיגיטלי ונראה שיש שינוי מהותי בפניות שברובן הגדול הופכות להיות דיגיטליות. בעוד בטרום הקורונה הגיעו דרך אתר האינטרנט של הביטוח הלאומי כ-21 מיליון פניות, כיום המספר קפץ לכ-40 מיליון פניות.

בקבלת הקהל הפרונטלית טרום הקורונה הגיעו כ-3.2 מיליון פניות ברחבי הארץ והיום המספר ירד לכ-2.1 מיליון (מצ"ב גרף מספר פניות לפי ערוצי שירות) יש לציין, מספר הפניות ירדו בהשוואה לתקופת משבר הקורונה שם כמות הפניות הכוללת הגיעה לכ-80 מיליון פניות בכלל ערוצי השירות בשנת 2020, ולכ-62 מיליון פניות בשנת 2021. במהלך השנה האחרונה, העביר הביטוח הלאומי כ-4 מיליון תשלומים כל חודש לאזרחי ישראל בסך של כ-115 מיליארד שקל. הקצבה המשולמת ביותר היא קצבת אזרח ותיק שמשולמת ליותר ממיליון אזרחים ונאמדת בכ-36 מיליארד שקל. 
הקצבה השנייה בגודלה ששולמה בשנה האחרונה היא קצבת נכות כללית, שירותים מיוחדים וילד נכה עבור כ-470 אלף תושבים בסך של כ-23 מיליארד שקל. לאחריה קצבת דמי אבטלה ששולמו לכ-60 אלף מחוסרי עבודה בעלות של כ-3 מיליארד שקל, לאחר מכן (רביעי) קצבת סיעוד עבור כ- 300 אלף אזרחים ותיקים סיעודיים בעלות של כ-14 מיליארד שקל. 
קצבת ילדים, שולמה עבור יותר מ- 3 מיליון ילדים בישראל בסך של כ-8.6 מיליארד שקל. נפגעי עבודה שולמו לכ-140 אלף תושבים בסך של כ- 7.1 מיליארד שקל. הביטוח הלאומי הוא המקור המימון העיקרי של הקצבאות ומתוך כ-115 מיליון הקצבאות ששולמו, 103 מיליארד שקל שולמו מתקציב הביטוח הלאומי ו-12 מיליארד ממשרד האוצר. 
במקביל למצב האקטוארי של הביטוח הלאומי שעדיין עומד על סדר היום, הגבייה מעובדים שכירים ומעסיקיהם היא הגדולה ביותר באופן משמעותי ומהווה כ- 90% מסך הגבייה בשנה קאלנדרית. כ-704 אלף עצמאיים מהווים כ-8.5% מסך כל הגבייה השנתית. כזכור, הגבייה של הביטוח הלאומי מושתתות על מערכת 'ערבות הדדית', בה ההכנסות השוטפות משלמות את הקצבאות למי שזקוק לכך, ובמקביל מבטיחות תקופת ביטוח לעתיד לבוא עבור האזרח.  כמו-כן, כ-1/3 מסך כל הגבייה נקבע עבור ביטוח בריאות ומועבר אל קופות החולים באופן שוטף. בשנה האחרונה שולמו פיצויי דמי בידוד לעצמאיים בסך כולל של 71 מיליון שקל וכ-178 מיליון שקל דמי בידוד למעסיקים. שווי הפטור למעסיקים מחל"ת, עבור העובדים שלהם -  עמד על כ- 458 מיליון שקל. 
ירונה שלום, מ"מ מנכ"ל הביטוח הלאומי: "בשנים האחרונות ובעקבות משבר הקורונה, הביטוח הלאומי הפך להיות נגיש יותר, זמין יותר ודיגיטלי יותר. לא ויתרנו ולא נוותר על המפגשים הפרונטליים עם האזרחים אך אם ניתן למנוע בירוקרטיה ולענות בקלות לאזרח מה טוב. אין ספק שביטוח לאומי המטפל בכלל תושבי ישראל בכל התחנות בחייהם מלידה עד אחרית הימים הוא הארגון וכתובת החברתית והסוציאלית החשובה ביותר בישראל ומאפשרת, במיוחד בעיתות מצוקה לתת מזור וסיוע למי שזקוק לכך".
תגובות לכתבה(14):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 11.
    הביטוח הלאומי מוחזק מכספי אנשים שעבדו קשה ושילמו מושלמי (ל"ת)
    דני 01/2023/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 10.
    ובכמה עלתה קיצבת שאירים?? (ל"ת)
    אבי 01/2023/15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 9.
    קצבת אזרח ותיק
    אזרח ותיק 01/2023/10
    הגב לתגובה זו
    15 4
    "אזרח ותיק ..,." איזה שם יפה.... אבל חברי הכנסת לוקחים משכורת שעולה ועולה...... נוספת שנתית של כ-17,000 ומגיעים ל-52,000 שח לחודש!!!!!! קצבת זקנה!!!!!(אזרח ותיק) עלה השנה ב-100 שח בלבד ... ומגיע ל....תקשיבו טוב טוב ... ל-2400 שח לחודש... ומזה מורידים 300 שח לטובת בטוח בריאות (הזקן וזוגתו)..... חברי כנסת ... נכבדים ככל שיהיו..... תזיזו את עצמכם ותדאגו להויכם וכן לעצמכם... (כן, כן,, גם אתם תהיו זקנים..... אם תחיו ...)
    סגור
  • 8.
    קיצבת אבטלה זה רק ל 3 חודשים ו היא מקום שלישי?!
    1 01/2023/10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זה רק מעיד על פיטורים המוניים מחד ועל קיצוץ קיצבת הנכות הכללית והאחרות מנגד. שלא יעבדו עליכם!
    סגור
  • 7.
    אין סבא אין לכס סבתא אין לכם הורים !!!אנחנו חיים בזבל ! (ל"ת)
    קשיש שקוף 01/2023/10
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סגור
  • טען עוד
  • 6.
    עצוב שעובדים עלינו בכתבות של ביטוח לאומי להסתיר את האמת
    אריה 01/2023/10
    הגב לתגובה זו
    8 1
    הקצבה החודשית נשחקה לרמה שמעליבה את הציבור ששילם ממיטב כספו לביטוח לאומי ומקבלתמורה/ גניבה ממשלתית.הקיצבה היתה צריכה להיות צמודה לגובה השכר ולא למדד אבל ממשלת ישראל שינתה כדי לעבוד עלינו ולנצל את כספי הציבור
    סגור
  • 5.
    להשוות קצבת זקנה לשכר מינימום במייגית זה כסף חסכתי לגיל (ל"ת)
    מונה 01/2023/10
    הגב לתגובה זו
    16 0
    סגור
  • בארור...
    צירעה 01/2023/10
    הגב לתגובה זו
    3 0
    כדי שיבואו זקנים מאוקראינה, שנתיים שלוש לפני גיל הפנסייה וישתו את כספי משלם המיסים עד גיל 97 כשבדרך יקבלו מימון נדיב לקניית דירה ורכב... מדינת ישראל לא אמורה להיות המממנת של מסכני העולם שלחלקם אין בכלל קשר ללאום היהודי... קיצבת זיקנה חייבת להיקבע בנוסחא מסויימת שכוללת משך תשלום לביטוח לאומי, תרומה למשק, תרומה לחברה, וגובה השכר הממוצע שהיה לפנסיונר... מי שכל חייו חי על חשבון קיצבאות אבטלה, או שלא עבד כלל משלל סיבות וכיוצ"ב יסתפק במה שהנוסחא תנפיק עבורו ואם מגיע אז השלמת הכנסה... לא יתכן שמובטל כרוני, שבזבז את שנותיו על משחק שש בש ואת כספו על סיגריות יקבל בפנסייה יותר כסף מחלק מהשכירים של היום... לא למדת מקצוע, התבטלת, "שיחקת אותה"... אל תצפה לפרס...
    סגור
  • 4.
    קצבת אזרח ותיק צריכה לגדול לשכר מינימום.
    דינה 01/2023/10
    הגב לתגובה זו
    19 0
    כסף שנחסך מגיל צעיר לקצבת זקנה חייב חהגיע לשכר מינימום ויותר עם הצמדה וריבית. זה כסף על שם האזרח ואסור לתת ממנו הלוואה גם לא לאוצר. הפרת הסכם בין האזרח לבטוח לאומי.
    סגור
  • קיצבה
    יגאל 01/2023/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה מועילות התגובות פה כשכול שרי הממשלה לא קוראים את זה
    סגור
  • קיצבה
    יגאל 01/2023/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    צריך ועוד צריך להגדיל את הקיצבה הזו גם מכספי האוצר.
    סגור
  • 3.
    בטוח לאומי
    איכפתניק 01/2023/10
    הגב לתגובה זו
    4 0
    קצבאות שלא מאפשרות קיום מינימלי ועד שמקבלים את המגיע עוברים מסע כואב.... הגיע הזמן לשנות לתת למי שמגיע קיצבה שתאפשר קיום....קבעו מהי גובה שכר מינימום לקיום. אותו תשלום צריך לשלם לאלה שלא מסוגלים לעבוד. ולא להתעלם הגיע הזמן....
    סגור
  • 2.
    מקזזים לסיעודיים 4 שעות שבועיות בגין העסקת עובד זר
    תיקון מיידי לחוק מטו 01/2023/09
    הגב לתגובה זו
    6 1
    סיעודי דרגה 6 זכאי לקבל 30 שעותשבועיות . מורידים 4 שעות בועיות , 16 בחודש , 192 בשנה ! כשמעסיקים עובד סיעודי זר "כדי לעודד העסקתעובדים ישראלים " . אין אין אין עובדים סיעודיים 24/7 . קשה היום אפילו למצוא עובדים זרים . הכל על חשבון הקשישים והסיעודיים ובני משפחותיהם. תבטלו את החוק המעצבן והמפלה הזה . תנו לזכאים מה שמגיע להם .
    סגור
  • 1.
    עם כל הכבוד לכל נכנים באשר הם
    מאיר ישעיה 01/2023/09
    הגב לתגובה זו
    2 1
    שמי הוא מאיר ישעיה נכה 100% תאונת עבודה ויש בפי שאלה קטנה וחשובה, מדוע מערכת ביטוח לאומי לא מכליל את הנכים מתאונות עבודה אנחנו גם נכים ?
    סגור