תרבות ופנאי

קניה ווסט חוטף מהכוכב היהודי אחרי הסערה החדשה: "מפיץ שנאה"

פסטיבל ווירלס עומד במוקד של סערה בינלאומית אחרי שבחר בקניה ווסט להוביל את האירוע. בעקבות כלף פפסי ופייפאל ביטלו את החסות שלהן וקיומו של הפסטיבל נמצא בסכנה, כאשר דיוויד שווימר הזכיר: "הוא כבר התנצל בעבר, ואז חזר בו והחריף את השנאה שלו כלפי יהודים"
מערכת ice |  1
קניה ווסט מפסיד (צילום shutterstock)
פסטיבל ווירלס (Wireless Festival) בלונדון הוא ללא ספק אחד מאירועי השיא של הקיץ, ונחשב למוקד עלייה לרגל עבור חובבי היפ-הופ, ראפ, גריים ומוזיקה אורבנית לשלושה ימים של הופעות בלתי פוסקות המיכולות עשרות אלפי אנשים. אך השנה פסטיבל המוזיקה הענק מתמודד עם משבר שמעמיד אותו בסכנת ביטול, מהלך שיאכזב אלפי מעריצים. 
הנהלת הפסטיבל הכריזה בימים האחרונים כי הזמר קניה ווסט, שעורר מחלוקת רבה וזעם ברשת בעקבות האמירות האנטישמיות שלו בעבר, נבחר להוביל את האירוע. המהלך עורר התנגדות רבה, ולאחר הכרזתו - חברת פפסי וחברת פייפאל הודיעו כי הן מסירות את חסותן הראשית מהפסטיבל, זאת לאחר שראש ממשלת בריטניה הביע את חששותיו למהלך וציין כי הבחירה "מדאיגה מאוד".
בינתיים, הרוחות הסוערות סביב הזמר האנטישמי ממשיכות לנשוב, ואחרי שקניה התנצל וביקש לפתוח דף חדש עם הקהילה היהודית בבריטניה בין היתר, אל מי שממש לא מתרשם מהאמירות של קניה ווסט, שנשמעו כבר לא פעם בעבר והתבררו כשקריות, הוא השחקן היהודי אמריקאי דיוויד שווימר, שעלה למתקפה על הזמר.
שווימר פרגן תחילה לפפסי ופיי פאל ואמר: "זה נהדר לראות חברות עם בהירות מוסרית. בניגוד לפסטיבל, הן החליטו שלא לתת במה לאומן שהפך לאחד ממפיצי השנאה הבולטים בעולם". עוד ארמר כי "צריך לזכור: הוא כבר התנצל בעבר, ואז חזר בו והחריף את השנאה שלו כלפי יהודים".
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    אין על השחקנים
    דייויד שווימר 04/2026/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היהודים .הם לא עומדים בצד ושותקים.
    סגור