תרבות ופנאי

שרים בדרך לבנק: כמה ירוויחו הקיץ עומר אדם, אודיה ואושר כהן

עונת הקיץ הנוכחית מסתמנת כרווחית ביותר בתעשיית המוזיקה בישראל. עם פתיחת מופעי הענק באצטדיונים, נחשפים סכומי העתק שיקבלו הכוכבים הגדולים
אושר כהן, אודיה אזולאי, עומר אדם (צילום אינסטגרם/ עומר אדם, שי פרנקו, עומרי סילבר)
עונת הקיץ הנוכחית מסתמנת כאחת הרווחיות ביותר עבור תעשיית המוזיקה הישראלית. עם פתיחת עונת הופעות הענק באצטדיונים ובאמפיתיאטראות ברחבי הארץ, המספרים שנחשפים מאחורי הקלעים מציגים תעשייה שמגלגלת עשרות מיליוני שקלים בתוך שבועות ספורים בלבד. מאיצטדיון רמת גן ועד אמפי ראשון לציון, כך נראית מפת ההכנסות של האמנים המובילים.
הטירוף באצטדיונים: רמת גן ופתח תקווה
עומר אדם מלך האצטדיונים הבלתי מעורער

ההישג הגדול של הקיץ שייך ללא ספק לעומר אדם, שמצליח למלא את אצטדיון רמת גן לאורך ארבעה תאריכים שונים (9, 10, 11 ו-15 ביוני).
מחירי כרטיסים נעים בין  269–499שקלים לכרטיס, תלוי במיקום.
צפי הכנסות עומד על כ-24 מיליון שקלים (לפני מסים ומע"מ) לארבעת ההופעות, צריך להוסיף שיש לו גם הופעות של לאומי ואלעל ביוני לכן זהו לא הסכום האחרון.
אדם ממשיך להוכיח שחוקי המשחק הרגילים של יחסי הציבור לא חלים עליו. למרות שהוא כמעט ולא מתראיין, שומר על מסתוריות יחסית, הקהל המקומי מפגין נאמנות עיוורת ומסתער על הקופות בכל פעם מחדש.
אושר כהן החתן הטרי במופע 360°
אושר כהן יגיע גם הוא לאצטדיון רמת גן ב-11 ביוני, אל מול קהל של 30 אלף איש.
מחירי הכרטיסים נעים בין 189-399 שקלים לכרטיס, תלוי במיקום.  
הסכום שאושר כהן צפוי להכניס לפני החלוקה עם המנהל עומד על כ-3 מיליון שקלים.
כהן מגיע לרמת גן לראשונה עם מופע 360 מעלות גרנדיוזי. מעבר להיותו זמר מבצע, כהן נחשב ל"מוח" מאחורי כמה מהלהיטים הגדולים ביותר של אמנים אחרים בתעשייה (כולל עומר אדם ואייל גולן).
אודיה הקול הנשי המוביל של הדור
אודיה תעלה על אותה במה באצטדיון רמת גן ב-25 ביוני, גם היא מול קהל שיא של 30 אלף איש.
מחירי הכרטיסים הם בין 189-399 תלוי במיקום, והסכום שאודיה צפויה להכניס לכיסה עומד על כשני מיליון שקלים, וגם סכום זה הוא לפני החלוקה בין המנהל לאומן.
בגיל צעיר מאוד, אודיה אזולאי עושה היסטוריה וממצבת את עצמה כאמנית הצעירה הראשונה שפותחת קופות באצטדיון כדורגל בסדר גודל כזה (היחידה הייתה נועה קירל, אך בפארק הירקון). הטקסטים שלה, המשלבים בין עולמות הדת והאמונה לבין שיברון לב חילוני ותל-אביבי, הפכו אותה לקול הרשמי של נערות וצעירים בישראל, וההופעה ברמת גן היא חותמת הרשמיות של מעמדה בצמרת.
בן צור - הכוח העולה בפתח תקווה
ההופעה באצטדיון של פתח תקווה ב-11 ביוני צפויה למשוך כ-20 אלף צופים.
מחירי הכרטיסים נעים בין 249-349 שקלים לכרטיס והוא צפוי להכניס כ2 מיליון שקלים להופעה לפני החלוקה בין המנהל והאומן, ומיסים.
החגיגה באמפי ראשון לציון
אמפי לייב פארק ראשון לציון הפך לבית השני של מופעי הפופ והמוזיקה הים-תיכונית, עם עלויות הפקה נוחות יותר מאלו של אצטדיוני כדורגל, מה שמאפשר שורת רווח נקייה וגבוהה במיוחד לאמנים.
נועה קירל- הפופסטאר שלא נחה לרגע
נציגת הפופ הבינלאומית מגיעה לשתי הופעות ענק (4 ו-6 ביוני).
מחירי הכרטיסים עומדים על 299-399 שקלים לכרטיס.  ההכנסה הצפויה עבור צמד המופעים עומדת על כ2.5 מיליון שקלים לפני החלוקה עם מנהלה האישי.
קירל, שהייתה אמורה במקור להופיע בפארק הירקון אך נאלצה לשנות תוכניות, מעבירה את מכונת הלהיטים המשומנת שלה ללייב פארק. המופעים שלה ידועים ככאלו שלא נופלים מסטנדרטים של כוכבות פופ אמריקאיות עם עשרות רקדנים, חילופי תלבושות תכופים, פירוטכניקה מורכבת וכריזמה בינלאומית שמוכיחה למה היא ה"יוניקורן" הרשמי של ישראל. אנחנו רק נחזיק אצבעות שהמופע שלה יקרה הפעם.
איתי לוי
אחרי שהרעיד את האמפי ב-28 במאי, איתי לוי חוזר לסיבוב שני ב-23 ביוני.
מחירי כרטיסים: החל מ-229 ש"ח. וההכנסות של לוי צפויות להגיע לסכום של כ-1,200,000 שקלים לפני חלוקה בין אומן מנהל.
איתי לוי מגיע לסיבוב המופעים הזה כשהוא רוכב על גל הצלחה עם הלהיטים שלו. לוי, שמשלב בהצלחה בין כס השיפוט בפריים-טיים לבין הופעות באירועים פרטיים וקופות פתוחות, נחשב לאחד הפרפורמרים האנרגטיים ביותר, שלא עוזב את הבמה לפני שהוא מוודא שכל הקהל על הרגליים.
עדן חסון 
עדן חסון יופיע באמפי מול קהל של כ-10,000 איש.
מחירי הכרטיסים הם 199-399 שקלים. והרווח הנקי שיעבור לכיסו של חסון מהמופע המוערך הזה יעמוד על כ-1,100,000 שקלים, וזה כמובן לפני החלוקה בין המנהל לזמר.
חסון מחזיק באחד מרצפי הלהיטים המרשימים ביותר במוזיקה הישראלית בעשור האחרון. הנוסחה הייחודית שלו, שמצליחה לקחת בלדות קורעות לב ולהפוך אותן להמנוני קלאב מקפיצים, היא הסיבה שכל מופע שלו הופך למסיבת קריוקי המונית שבה הקהל שר לעיתים חזק יותר מהזמר עצמו.
אייל גולן סדרת המופעים המטורפת של בלומפילד
אייל גולן רושם העונה שיא חסר תקדים עם סדרה של חמש הופעות ענק באצטדיון בלומפילד (11, 13, 14, 18 ו-20 ביוני). עם קהל מטורף של כ-30 אלף איש בהופעה בודדת, מדובר על סך הכל כ-150 אלף צופים שיגיעו לחגוג איתו.
מחירי הכרטיסים למופעים נעים בין 229 ל-299 שקלים, ועל פי הערכות, מחזור ההכנסות הכולל מחמשת הערבים הללו צפוי לעמוד על כ-28 מיליון שקלים (לפני מסים, מע"מ וחלוקת אחוזים עם המנהל). גולן מוכיח פעם אחר פעם כי גם אחרי שלושה עשורים בצמרת, הוא נותר אחד המותגים החזקים והיציבים ביותר במוזיקה הישראלית, מסוגל לפתוח קופות בקצב מסחרר ולייצר חוויית אצטדיונים שאין שנייה לה.
אביב גפן- נשף רוק היסטורי בפארק הירקון
ב-17 ביוני, פארק הירקון ייצבע שוב בצבעים המוזיקליים הייחודיים של אביב גפן, שיעלה את "נשף הרוק" המסורתי שלו אל מול קהל עצום של כ-30 אלף איש. מחירי הכרטיסים לערב הזה נעים בין 259 ל-419 שקלים, מה שמציב את צפי ההכנסות לערב הגרנדיוזי על כ-5 מיליון שקלים לפני מסים, מע"מ ועלויות ניהול. גפן, שהפך את נשפי הרוק שלו לאירוע תרבותי שהוא חובה עבור שוחרי המוזיקה בישראל, ממשיך להוכיח שהוא יודע לשלב בין רוקנרול בועט לבין הפקה חסרת פשרות בסטנדרט בינלאומי, תוך שהוא מארח את השמות החמים ביותר ושומר על מעמדו כאייקון תרבות בלתי מעורער.
חשוב לציין כי כל הסכומים המצוינים בכתבה מבוססים על נתוני מכירות, מחירי קופות והערכות תעשייה מקובלות לעלויות הפקה .הסכומים הם סכומי ברוטו לפני תשלום מס הכנסה, מע"מ, ועמלות ייצוג וניהול (הנעות לרוב בין 20% ל-40% מהרווח הנקי של האמן).
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה