תרבות ופנאי

מפקידת קבלה למנכ"לית פתאל: המחיר הכואב ששילמה בדרך לפסגה

אביה מגן חושפת את הדרך המדהימה שעשתה מלמטה עד לניהול רשת המלונות הגדולה בישראל, ואת הרגע שבו בנותיה סירבו לסלוח לה על ההחלטה שקיבלה
אביה מגן (צילום כאן 11)
מאחורי התארים הנוצצים של ענף המלונאות הישראלי עומד סיפור מעורר השראה על צמיחה מהשטח, נחישות ומחיר אישי. אביה מגן, כיום שותפה ומנכ"לית של רשת מלונות חדשה בשיתוף חברת איירפורט סיטי, צמחה מלמטה בענף והגיעה לפסגות הגבוהות ביותר.
דרכה המקצועית החלה כעובדת זוטרה ברשת פתאל, כלאט לאט טיפסה בסולם הדרגות "התחלתי לעבוד כצקרית במלון באילת, והייתי נהנת מזה, עברתי להיות פקידת הזמנות, ואז אחרי תקופה שהייתי במרידאין אילת מנכל הרשת שהיה קרא לי לשיחה ואמר לי אנחנו רוצים למנות אותך להיות המנכלית של קלאב מד בסך הכל בת 27 והרמות גבות היו מאוד קל להגיד היא ילדה והיא אישה ויש לה שתי ילדות איך היא יכולה איך זה יכול לעבוד".
במהלך דרכה הניהולית נתקלה מגן לא פעם בסטיגמות ובציפיות המוקדמות של הסביבה, שסירבה לעכל את נוכחותה של אישה צעירה בצמרת הניהול. היא משחזרת רגע שממחיש את הפער הזה "שמגיע אורח למלון והוא מתלונן זועם החדר לא לשביעות רצונו והוא רוצה לדבר עם המנכל של המלון, אני אומרת לו שלום אדוני והוא אומר 'שלום אני רוצה לדבר עם מנכל המלון' ואני אומרת לו אני מנכלית המלון, תחשבי הוא ביקש מנכל תחשבי בציפיה שלו הוא ציפה לראות גבר מנכל בחור רציני איש יותר מבוגר לא ילדה צעירה מנכלית", כך היא משתפת בראיון ל"כסף משלהן" בכאן 11.
ההצלחה המקצועית דרשו ממנה לא פעם גם מחירים אישיים מול המשפחה. המעבר והוויתורים הנדרשים בדרך לפסגה עוררו בה תהיות עמוקות לגבי המחיר ששילמו בנותיה "שקיבלתי את התפקיד מנכ"לית החברה נאלצתי לעזוב את אילת והבנות שלי אמרו לי אני לא אסלח לך וזאת פעם ראשונה ששאלתי את עצמי האם עשיתי נכון לעקור אותן מהעיר שלהן מהבית ספר מהחברות כי קיבלתי תפקיד חיי".
למרות הספקות והאתגרים, מגן הוכיחה את יכולותיה לאורך 24 שנות קריירה בפתאל. משנת 2017 ועד לפרישתה ב-2025 כיהנה כמנכ"לית פתאל ישראל והיתה לאישה הראשונה שהובילה רשת מלונות בסדר גודל כזה בארץ. תחת ניהולה ניווטה את הרשת דרך אתגרים מורכבים כמו משבר הקורונה ומלחמת חרבות ברזל. מגן, מחזיקת תואר במשפטים מהקריה האקדמית אונו, נחשבת לאחת הנשים המשפיעות והמוערכות ביותר בעולם העסקים הישראלי. כיום, כשותפה ברשת מלונות יוקרה חדשה הכוללת פרויקטים בולטים כמו מלון הנסיכה באילת ומלון שרונה בתל אביב, היא ממשיכה להוביל ולהטביע את חותמה על מפת התיירות בישראל.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה