דיגיטל וטק

שוק הטלוויזיות מזנק: מי המותג המפתיע שמוביל את הקטגוריה?

עם עלייה חדה בביקוש למסכים גדולים וצמיחה מרשימה בטלוויזיות OLED, השוק העולמי רושם שיאים חדשים. Hisense שולטת בקטגוריית המסכים האולטרה-גדולים, בעוד יצרניות כמו סמסונג ו-LG מנסות להפוך את ה-OLED לנגיש יותר. זה העידן של טלוויזיות הענק?
רפאל בן זקרי | 
Hisense TV (צילום Hisense)
שוק הטלוויזיות העולמי רשם צמיחה משמעותית ברבעון האחרון של 2024, בהובלת טכנולוגיות OLED וגידול בביקוש לטלוויזיות גדולות במיוחד. לפי נתוני Omdia, היקף המשלוחים העולמי הסתכם ב-61.5 מיליון יחידות, עם עלייה שנתית של 5.8%. טלוויזיות OLED הובילו את הגידול עם 12.6% צמיחה שנתית ושיא רבעוני של 2 מיליון יחידות, בעיקר בצפון אמריקה ובמערב אירופה. במקביל, טלוויזיות LCD רשמו צמיחה מתונה יותר של 5.6%, אך תחום המסכים האולטרה-גדולים – 85 אינץ' ומעלה – ממשיך להתחזק, עם עלייה של 24.5% בביקוש לדגמים בגודל 80 אינץ' ומעלה.
Hisense, אחת השחקניות המרכזיות בשוק, שמרה על מעמדה כיצרנית הטלוויזיות השנייה בגודלה בעולם עם נתח שוק של 14% ומשלוח של 29.14 מיליון יחידות ב-2024. החברה מובילה את קטגוריית הטלוויזיות הגדולות עם נתח שוק של 19.8% במשלוחים של מסכים בגודל 75 אינץ' ומעלה, והיא השולטת הבלעדית בשוק הטלוויזיות האולטרה-גדולות, עם 58.8% נתח שוק בדגמי 100 אינץ' ומעלה. בקטגוריית הפרימיום בין OLED ל-LCD, יצרניות כמו Hisense ו-TCL מתמקדות במסכי LCD גדולים עם תאורת Mini-LED וטכנולוגיות Quantum Dot לשיפור איכות התמונה, בעוד שסמסונג ו-LG מנסות להנגיש את מחירי ה-OLED לקהל רחב יותר.
לצד הצמיחה בטכנולוגיות התצוגה, המחיר ממשיך להיות גורם מכריע עבור הצרכנים. בארה"ב, למשל, מסכים בגודל 98 ו-100 אינץ' נמכרים כיום סביב 1,500 דולר, מה שמגביר את הביקוש ומרחיב את קהל היעד לטלוויזיות הענק. Hisense מובילה את הקטגוריה הזו עם השקעות בטכנולוגיות מתקדמות כמו מנוע ה-AI Hi-View X, המאפשר התאמות תמונה חכמות בזמן אמת.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה