דיגיטל וטק

טייוואן נגד ההתעצמות של סין: חוסמת יצוא שבבים לחברות הללו

המדינה הוסיפה את ענקיות השבבים הסיניות לרשימת ישויות אסטרטגיות – מה שאומר שכל ייצוא אליהן ידרש באישור מיוחד. זה המהלך שעלול לעכב את התעצמות סין בתחום הבינה המלאכותית?
רפאל בן זקרי | 
אילוסטרציה AI
טייוואן הטילה מגבלות ייצוא חדשות כנגד שתי חברות הדגל של תעשיית השבבים הסינית – וואווי ו-SMIC, במהלך שעשוי לפגוע ביכולתה של סין לפתח שבבים מתקדמים לבינה מלאכותית. לפי דיווח של בלומברג, המנהל הבינלאומי למסחר במדינה הוסיף את החברות לרשימת ישויות אסטרטגיות, שבה נכללות גם מאות חברות מרוסיה, איראן, מיאנמר ופקיסטן.
המשמעות המעשית היא שכל גוף מסחרי בטייוואן שירצה לייצא מוצרים או טכנולוגיה לשתי החברות הללו, יידרש כעת לקבל אישור ממשלתי מיוחד.
הכנסת וואווי ו-SMIC לרשימה תחסום את גישתן לטכנולוגיות, ציוד וחומרים הדרושים להקמת מפעלים ולייצור שבבים, ובכך עשויה לעכב את תכניותיה של סין לפיתוח שבבי AI מתקדמים, בצל מגבלות דומות שמטילה עליה גם ארה״ב.
בהודעה הרשמית נמסר כי עדכון הרשימה, הכולל כ-601 ישויות, נועד להתמודד עם הפצה פוטנציאלית של נשק ולשמור על אינטרסים ביטחוניים. עם זאת, פרשנים רואים בצעד חלק ממאבק רחב יותר לשליטה בשרשראות האספקה הגלובליות של שבבים – תחום שבו לטייוואן תפקיד מרכזי בזכות חברות כמו TSMC, המובילה כיום את שוק ייצור השבבים בעולם.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה