דיגיטל וטק

אפל שוב חוטפת אש מפורטנייט: מה יחליט בית המשפט?

מפתחת פורטנייט שוב דוחה את ההשקה באחד מהשווקים הבולטים שלה, ותוקפת שוב את אפל, שאיתה יש לה מאבקים משפיים ממושכים. כך תעשה סוף למונופול בתחום?
רפאל בן זקרי | 
פורטנייט (צילום Shutterstock)
Epic Games הודיעה כי שוב תדחה את השקת פורטנייט למכשירי אייפון ואייפד בברזיל, הפעם לאוקטובר, וזאת בעקבות סבב חדש של מגעים בין אפל לרשות התחרות המקומית CADE.
המשחק הפופולרי היה אמור לחזור למדינה כבר ביולי, לאחר שהרשות קבעה כי המדיניות של אפל, האוסרת על מפתחי אפליקציות להפנות משתמשים לאמצעי תשלום חיצוניים, אינה חוקית. ההחלטה חייבה את אפל לאפשר הפצה חלופית של אפליקציות וכן שימוש בקישורי תשלום חיצוניים.
בחודש הקודם בית המשפט הפדרלי בברזיל העניק לאפל הארכה ליישום ההחלטה, ו-Epic Games דחתה את מועד ההשקה ל-21 באוגוסט. כעת, ימים ספורים לפני אותו תאריך, הודיעה החברה על דחייה נוספת לאוקטובר.
בהודעה שפרסם חשבון Fortnite Brasil ב-X, תקפה החברה את אפל וקראה לרגולטור הברזילאי להבטיח לצרכנים ולמפתחים במדינה את אותן זכויות שכבר קיימות בארה"ב ובאירופה, בין אם בזכות פסיקות בתי משפט ובין אם בזכות חקיקה דוגמת חוק השווקים הדיגיטליים (DMA). החברה הוסיפה כי היא מקווה שמדובר בהזדמנות עבור אפל "להפסיק לחסום מי שרוצה לעשות עסקים ישירות – ללא עמלות מופרזות, הודעות אזהרה מטעות או פרקטיקות מפלות".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה