דיגיטל וטק

20 אזרחים תובעים מיליון שקל מהליכוד ואפליקציית אלקטור

בתביעה שהוגשה על ידי עו"ד יהונתן קלינגר, טוענים האזרחים כי פרטיותם הופרה על ידי המפלגה והאפליקציה, בעקבות המידע שנאסף עליהם ודלף לפני מספר שבועות
מערכת אייס | 
אפליקציית אלקטור (צילום יונתן סידון)
20 אזרחים ישראליים הגישו באמצעות עו"ד יהונתן קלינגר תביעה בסך מיליון שקל לבית המשפט בהרצליה נגד מפלגת הליכוד ואפליקציית אלקטור.
התובעים טוענים כי באמצעות האפליקציה פגעה מפלגת הליכוד ומפעילי האפליקציה בפרטיותם, וזאת לאחר שהמידע על אודותיהם דלף לרשת בגלל בעיות אבטחה באלקטור. העילה השנייה בגינה נתבעים הליכוד ואלקטור היא "מתן גישה חופשית למידע פרטי על אודותיהם מפנקס הבוחרים". 
בכתב התביעה נכתב כי "כל אחד מפעילי הליכוד יכול היה להזין מידע על אזרחים וכך מתאפשר לפעול בהתאם לנקודות החולשה שלהם". כמו כן נטען כי האפליקציה אפשרה לעשות דיכוי הצבעה לאזרחים שעל פי המידע עליהם, אינם מזוהים עם הליכוד.
נוסף על כך, בכתב התביעה נטען כי איסוף המידע ודליפתו עלולים לפגוע באזרחים בכל הנוגע לחיפוש עבודה, מפני שמעסיקים פוטנציאלים יוכלו לדעת מהן דעותיהם הפוליטיות ובכך הם ייחסמו מעבודה במקומות מסוימים.
בסיום כתב התביעה מציין עו"ד קלינגר כי "התביעה הוגשה לאחר אוזלת יד של הרשויות באכיפת החוק. למרות שהדליפה אירעה לפני שלושה שבועות, המדינה מאפשרת למפלגות להמשיך להפעיל מערכות שפוגעות בכולנו". 
המטרה, על פי קלינגר, היא "להבהיר למי שמחזיק מאגרי מידע, כי כל עוד מידע לא יאובטח כראוי, הוא יצטרך לשלם. עד היום, היה כלכלי לא להשקיע באבטחת מידע והגנת הפרטיות, כי הקנסות שהוטלו על ידי המדינה היו זעומים, וטרם נשלחו אנשים לכלא. לכן, הגשה של תביעה כזו היא הכרחית לצורך העניין".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה