השוק
שביתת ענק בבנק הפועלים: 8,000 עובדים ישביתו את כל הסניפים
8,000 עובדי בנק הפועלים יקיימו מחר (חמישי) שביתת אזהרה בת יום, במחאה על התנהלות הנהלת הבנק, המקדמת לטענתם צעדי קיצוצים חד־צדדיים על אף רווחי העתק של מיליארדים שמרוויח הבנק, והמבוי הסתום אליו נקלע המשא והמתן
8,000 עובדי בנק הפועלים יקיימו מחר (חמישי) שביתת אזהרה בת יום, במחאה על צעדי קיצוץ חד־צדדיים שמקדמת לטענתם הנהלת הבנק, על אף רווחי העתק שרשם הבנק בשנים האחרונות. במסגרת השביתה, יושבתו כלל יחידות הבנק – 180 סניפים ברחבי הארץ, מרכזי הייעוץ והמוקד הטלפוני.
המאבק הנוכחי מגיע לאחר הכרזת סכסוך עבודה על ידי ההסתדרות וארגון העובדים ב־2 בספטמבר. לטענת הוועד, הנהלת הבנק לא נקטה צעדים לפתרון המשבר והתבצרה בעמדותיה.
במהלך החודשים האחרונים ניהל ארגון העובדים משא ומתן מול ההנהלה, אך לדבריהם זו סירבה להקפיא את הצעדים החד־צדדיים, הכוללים ביטול של כ־770 תקנים באמצעות אי־איוש ואיחוד משרות, וניוד כפוי של מאות עובדים תוך פגיעה בשכרם ובאופק הקידום שלהם.
יו"ר ארגון עובדי בנק הפועלים, רוני גרפונקל, תקף את ההנהלה: "הנהלת הבנק מנותקת. בזמן שהיא מגלגלת רווחים של מיליארדים, היא פוגעת בעובדי ועובדות הבנק המסורים, שבזכותם הושגו רווחי עתק אלו. הבנק מקצץ מאות תקנים, מגביר את העומסים ופוגע בשירות הניתן ללקוחות – זאת בזמן שההנהלה מוציאה מיליוני שקלים על פרסומות ושלטי חוצות, בהם מספרים ללקוחות על 'מהפכת שירות'".
עוד ב-
לפי נתוני הוועד, הבנק הציג בשנת 2024 רווח נקי של כ־9 מיליארד שקל, וצפוי לרשום רווחים אף גבוהים יותר בשנת 2025 – מה שלדבריהם מחדד את הפער בין מצבו הפיננסי החזק לבין הפגיעה במעמד העובדים ובשירות הניתן ללקוחות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.בנקים צריכים לחלוף מהעולםצדק וקרארמה 09/2025/24הגב לתגובה זו0 0מנגנון בנקאות צריך לחלוף מהעולם גנבה של עמלות על כל דבר כי מערכת לא מאפשרת להתנהל בלי בנקים אני שונא בנקים לא רוצה אותם לא צריך אותם אלב הציאות לא מאפשרת אחרת ומי שאחראי לגבייה של עמלות וכל פיפס אוכל אותה... קאמרה... למה על הפקדה של כסף בחשבון שלי הגנבים צריכים לקחת עמלה ? באיזה עולם זה נורמאלי????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????סגור
-
2.בתור עובדת הבנקבנקאית 09/2025/24הגב לתגובה זו1 0מאז שידין ענתבי נכנס לתפקיד מרגישים שזה הפך למפעל עבדים, המקום שהיה הכי מדהים לעבוד בו הפך למפעל עבדים ומחפשים רק איפה לקצץ ואיפה לחסוך. פעם היה כיף לקום בבוקר ולבוא לעבודה עכשיו מאז שהוא נכנס לתפקיד נהיה מגעיל ברמות לעבוד שם. מקווה שנרגיש באמת שינוי כי הוא מזעזע בתור מנכל.סגור
-
1.צודקים!בנקאי 09/2025/24הגב לתגובה זו1 1כל הרווחים הולכים למעלה, וכלום לעובדיםסגור



