השוק

קרפור ישראל תובעת בכיר לשעבר ב-4 מיליון שקל

תביעת המיליונים שהגישה קרפור ישראל חושפת סכסוך יצרי. המנהל שנתבע בגין רשלנות טוען כי מדובר בנקמה על רקע עדותו לטובת ספקים. מי באמת אחראי לנזק של 25 מיליון שקל?

קרפור (צילום shutterstock)
רשת קרפור ישראל הגישה תביעה בסך 4 מיליון שקל נגד יפתח אמיר בורר, מי ששימש כמנהל הבינוי והתפעול של החברה במהלך שנתה הראשונה. במוקד התביעה: טענות להתרשלות חמורה בפיקוח על כספי הרשת בזמן המבצע הלוגיסטי הענק של הסבת סניפי "מגה" ו"יינות ביתן" בשנת 2023.
בלב הסערה: חיובי יתר וציוד שנעלם. לפי כתב התביעה, שהוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה, בורר לא רק כשל בתפקידו כ"שומר סף", אלא פעל בדרך שסייעה לספקית החברה, "ג.ל טכנולוגיות", להוציא מהרשת כספים מעבר למוסכם.
כפי שפורסם הבוקר (שלישי) ב"דה מרקר", בקרפור טוענים כי בדיקה פנימית העלתה ממצאים חמורים, לפיהם ציוד בשווי חצי מיליון שקל שהוזמן עבור הרשת הועבר באישורו של בורר למחסני הספקית.
במקביל, הגישה הרשת תביעה גם נגד "ג.ל טכנולוגיות", בטענה כי זו ניצלה את הלחץ והבהילות של פתיחת הסניפים כדי לגבות חיובי יתר בסך עשרות מיליוני שקלים על עבודות שלא בוצעו וציוד שלא סופק.
מנגד, בורר ועורכי דינו דוחים את ההאשמות מכל וכל. לדבריהם, מדובר בתביעת השתקה שנולדה רק לאחר שבורר סירב לשתף פעולה עם הרשת ומסר תצהיר לטובת הספקים בהליך משפטי אחר. עורך דינו מסר כי בורר מחזיק בתעודות הוקרה על עבודתו וכי האמת תתברר בבית המשפט.
גם בחברת "ג.ל טכנולוגיות" לא נותרים חייבים. הם מכנים את קרפור "רשת בריונית" וטוענים כי התביעה היא ניסיון של הרשת להתחמק מתשלומים בשל קשיים תזרימיים שחוותה בתחילת דרכה.
בעוד שקרפור עברה לרווחיות לראשונה רק ב-2025, המשקעים משנת ההקמה הסוערת ממשיכים לצוף. הרשת כבר הגישה תלונה במשטרה ומסתמכת על דו"ח של רו"ח עופר אלקלעי, הקובע כי נגרם לה נזק של כ-25 מיליון שקל. כעת, הכדור עובר לבית המשפט שיצטרך להכריע: האם מדובר ברשלנות ומעשי מרמה, או שמא בסכסוך עסקי לגיטימי שיצא משליטה?
קרפור טוענת כי "המנהל התרשל, הספק רימה, וציוד של הרשת "זלג" החוצה". מנגד, הבכיר לשעבר טוען כי מדובר ב"תביעת נקמה" וכי "סירבתי לשקר עבור החברה". הספק עצמו טוען כי "קרפור בלחץ כלכלי ומחפשת תירוצים לא לשלם על עבודה קשה שבוצעה".
 
תגובות לכתבה(12):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 10.
    כסף
    ציקו 05/2026/18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    גם אני לא קונה בקרפור
    סגור
  • 9.
    קרפור
    רוני 05/2026/17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אל תאמינו קרפור יקרים ביותר אין פרסום אמת
    סגור
  • 8.
    קרפור
    גולדין 05/2026/14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רשת הכי יקרה בארץ ועוד משקרים בפירסומים . ביקרתי וראיתי שאנשים רק רוכשים מוצר אחד בקושי . עם דחוף. לא קונים שם . תתנו למנהלים לקנות
    סגור
  • 7.
    נוכלים וגנבים עלייך ישראל (ל"ת)
    אמנון 05/2026/13
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 6.
    הם הכי יקרים מוכח רמי לוי הכי זול ויוחננוף (ל"ת)
    הכי יקרים 05/2026/12
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • טען עוד
  • 5.
    קרפור יקרנים
    ו.י 05/2026/12
    הגב לתגובה זו
    1 0
    כידוע מחפשים אך לא לשלם קרפורה יקרנים מאוד חבל לכם ללכת ולקנות שם הם יקרנים מאוד הכל חרטה שם אין מבצעים לכו למקומות אחרים לקנות קרפור יקרנים
    סגור
  • 4.
    יפתח בחור ישר והגון
    אחד שיודע 05/2026/12
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מכיר את האיש עבדתי איתו, אדם ישר והגון כמו פלס, איש מקצוע מהמעלה הראשונה, פשוט עלילת דם או כמו שכתב עורך דינו, נקמה על שאמר את האמת. מקווה שישלמו לו הוצאות גבוהות!
    סגור
  • 3.
    הכל נכון!!!
    אורי 05/2026/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בורר גרם נזק במכוון ולא אוסיף!!!
    סגור
  • למה תשתף להגיד לא אוסיף רק גורם עוול לבן אדם
    אחד שיודע 05/2026/12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מוכן להתערב אתך שאתה טועה ובגדול !
    סגור
  • 2.
    גנבים שהבטיחו זול, וקיבלו קמפיין השקה מטורף להונאה שלהם (ל"ת)
    מחירי קרפור חו"ל עלק 05/2026/12
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 1.
    קרפור
    יוסי 05/2026/12
    הגב לתגובה זו
    3 1
    הרשת הכי יקרה או אחת היקרות בכל מקום מדברים על רמות המחירים הגבוהים ברשת הזאת. שלא נשכח הרשת לפני הגעתה ארצה הצהירה שתהייה הכי זולה גם אם יתנו בחינם לא אכנס אליהם התחלתם למכור סניפים אינשאללה תמכרו את כולם
    סגור
  • גנבים
    חיים 05/2026/15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תבדקו טוב ותמצאו עוד נוכלים וגנבים ברשת, מאז שהרשת עברה מאגודה שיתופית לפרטית הרבה אנשים חגגו .....
    סגור