השוק

אקזיט ענק בהייטק הישראלי: חברת הסייבר נרכשת ב-70 מיליון דולר

יוניקורן הסייבר האירופי המהיר ביותר שהגיע לשווי של מיליארד דולר, רוכש את חברת הסטארט-אפ הישראלית Root שמפתחת פתרונות אבטחה מבוססי בינה מלאכותית ומעסיקה עובדים בתל אביב

מיידסי Root (צילום Anelise Paduch Tubinis)
יוניקורן הסייבר הבלגי Aikido Security, שהפך השנה לחברת הסייבר האירופית שהגיעה למעמד יוניקורן בזמן הקצר ביותר ומשרת כיום יותר מ-100 אלף צוותי פיתוח ברחבי העולם, הודיע היום (שלישי) על רכישת Root הישראלית, שפיתחה פלטפורמת AI לאבטחת רכיבי קוד פתוח, תמורת כ-70 מיליון דולר.
יחד, שתי החברות יוצאות למשימה משותפת: לאפשר למפתחים ו-AI Agents לבנות תוכנה המבוססת על קוד פתוח (Open Source) מאובטח ולהתמודד עם האיום הגובר של מתקפות על שרשרת אספקת התוכנה (Software Supply Chain Attacks).
הרכישה מצטרפת לשורת רכישות שביצעה Aikido בשנה האחרונה, לאחר שרכשה את חברת סקירת הקוד מבוססת הבינה המלאכותית Trag ואת חברות בדיקות החדירה האוטונומיות Allseek ו-Haicker. היא משרתת יותר מ-100,000 צוותים ברחבי העולם. בין לקוחותיה: Premier League, Revolut, SoundCloud ו-Niantic. מוקדם יותר השנה השלימה החברה סבב גיוס B בהיקף של 60 מיליון דולר לפי שווי של מיליארד דולר, וכיום סך גיוסיה עומד על כ-85 מיליון דולר.
Root החלה את דרכה כ-Slim.AI, מפתחת כלי הקוד הפתוח הפופולרי Slim Toolkit (לשעבר DockerSlim). החברה נוסדה על ידי בנג'י קלמן, מיקי גורדון, איאן ריופל וג'ון אמרל, ומעסיקה כ-25 עובדים, מתוכם כ-15 במרכז הפיתוח שלה בתל אביב, וגייסה עד כה כ-31 מיליון דולר מקרנות ההון סיכון Insight Partners, Decibel Ventures, Boldstart Ventures, Lama Partners ו-TechAviv. בין לקוחותיה - SiXworks  (חברת בת של IBM),  DeleteMe ו-Relay Networks.
קוד פתוח מהווה את הבסיס כמעט לכל יישום תוכנה בעולם, ובשנים האחרונות הפך לאחת מנקודות הכניסה המרכזיות של תוקפים. ארגונים מתמודדים כיום עם שני איומים מרכזיים: מצד אחד, תוקפים שמסתירים נוזקות בתוך חבילות קוד פתוח שעליהן נשענות אפליקציות, ומצד שני, חולשות אבטחה שנותרות ללא תיקון בסביבות ייצור במשך שנים. כך למשל, Log4Shell, החולשה הקריטית שהתגלתה ב-Log4j בשנת 2021, עדיין קיימת במיליוני מערכות ברחבי העולם. במקביל, הבינה המלאכותית מעניקה לתוקפים דרכים מהירות וזולות יותר לנצל את שני האיומים הללו, וכיום כמעט שליש מהחולשות המוכרות מנוצלות כבר ביום חשיפתן, ולעיתים אף לפני כן.
"קוד פתוח זקוק לתיקוני אבטחה, והוא זקוק להם במהירות", אומר וילם דלבארה, מייסד-שותף ומנכ"ל Aikido Security, "כיום עומדות בפני ארגונים שתי אפשרויות, ואף אחת מהן אינה מתאימה לרובם: לשדרג לגרסה חדשה, מה שעלול לשבור את האפליקציה, או לעבור לפתרון סגור של ספק אחר. באמצעות הטכנולוגיה של Root אנחנו מייצרים מאות תיקוני אבטחה מאומתים מדי יום עבור הגרסאות שבהן צוותי הפיתוח כבר משתמשים: ללא צורך בשדרוגי גרסה, ללא מיגרציה, ומבלי לשבור את הקוד הקיים. כך הופכים את אבטחת שרשרת אספקת התוכנה לנגישה לכל ארגון, ולא רק למעטים". 
שדרוג לגרסה חדשה עשוי להיראות כמו הפתרון המתבקש לחולשת אבטחה, אך בפועל הוא עלול לשבור קוד קיים או להכניס שינויים בלתי צפויים. מנגד, פיתוח עצמאי של תיקון לכל תלות הוא משימה שאינה מעשית עבור רוב הארגונים. Aikido Libraries, המבוסס על הטכנולוגיה של Root, מאפשר להחיל תיקוני אבטחה ללא צורך בשדרוג גרסה ומבלי לשבור את הקוד הקיים.
כחלק מהמהלך, Aikido מודיעה גם על יוזמה ראשונה מסוגה בתעשייה: הנגשת תיקוני אבטחה לגרסאות נתמכות של רכיבי קוד פתוח עבור חולשות קריטיות שכבר מנוצלות בפועל. במקום להשאיר את התיקונים מאחורי חומת תשלום, החברה תחזיר אותם לקהילת הקוד הפתוח ולפרויקטים הזקוקים להם.
מיקי גורדון ובנג׳י קלמן, מייסדים-שותפים ב-Root, מסרו: "כמפתחי תוכנה, אנחנו מכירים היטב את המציאות שבה צוותים מתמודדים עם רשימות אינסופיות של חולשות אבטחה וצריכים להחליט במה לטפל קודם. מבחינתנו, הדיון הזה מפספס את העיקר. במקום להתווכח אילו חולשות לתקן, פשוט צריך לתקן אותן, ולעשות זאת בגרסאות שכבר נמצאות בשימוש הארגונים.
רוב הפתרונות בשוק מאלצים ארגונים לבחור בין שדרוגי גרסה מורכבים לבין מעבר לפלטפורמות סגורות של ספקים אחרים. מיגרציות כאלה עלולות להימשך חודשים ולשבור קוד שכבר עובד. המטרה שלנו היא לאפשר לארגונים להמשיך להשתמש בטכנולוגיות שהם כבר מריצים, תוך תיקון החולשות במהירות וללא שינויי קוד".
 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    70 מליון זה אקזיט ענק?
    הייטקיסט 07/2026/01
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עוד אקזיט כזה ואבדנו.
    סגור